Εκλέγουν νέο Διοικητικό Συμβούλιο οι κυβερνητικοί γιατροί την Πέμπτη 23 Ιουνίου


Οι κυβερνητικοί γιατροί μέλη της Παγκύπριας Συντεχνίας Κυβερνητικών Ιατρών (ΠΑ.ΣΥ.ΚΙ) εκλέγουν το νέο τους Διοικητικό Συμβούλιο την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016. Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει από τις 7:30 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 5:00 το απόγευμα. Οι κάλπες θα βρίσκονται σε ειδικούς χώρους στα έξι επαρχιακά νοσοκομεία.

Η ΠΑ.ΣΥ.ΚΙ πραγματοποίησε το απόγευμα της Τετάρτης την Ετήσια Γενική Συνέλευση, κατά την οποία διαφάνηκε ότι οι εκλογές δεν θα διεξαχθούν για όλες τις βαθμίδες, καθώς οι υποψήφιοι δεν ήταν περισσότεροι από τον αριθμό των θέσεων που διεκδικούνται. Ήδη εννέα υποψήφιοι έχουν εκλεγεί. Απομένουν, δηλαδή, ακόμη δέκα θέσεις από τις συνολικά 19.

Η ψηφοφορία θα διεξαχθεί για τις θέσεις τριών βοηθών διευθυντών, τεσσάρων Ιατρικών Λειτουργών Ά, μία θέση Ψυχίατρου και δύο τοπικών εκπροσώπων, ένα στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και ένα στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

«Η Ετήσια Γενική Συνέλευση διεξήχθη σε θετικό κλίμα, σε κλίμα συναίνεσης, αναπτύχθηκε συζήτηση για τις θέσεις της συντεχνία στο θέμα της αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων». Αυτά ανέφερε στο Ygeia-News ο πρόεδρος της ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι Σωτήρης Κούμας και πρόσθεσε: «Κατά τη ΓΣ έγινε απολογισμός της γενικής δράσης της Συντεχνίας, τέθηκαν εισηγήσεις και προβληματισμοί για τους τρόπους δράσης στο μέλλον και ιδιαίτερης συζήτησης έτυχε το θέμα της αυτονόμησης των δημοσίων Νοσηλευτηρίων και του εργασιακού καθεστώτος».

Ο κ. Κούμας συνέχισε: «Η ΓΣ ενέκρινε, μετά τον απολογισμό, τον τρόπο δράσης και τα πλάνα για διεκδίκηση των θεμάτων που άπτονται της Συντεχνίας. Η Συντεχνία θεωρεί αναγκαιότητα τη διατήρηση της ενότητας των ιατρών του δημοσίου, καθώς την θωρακίζει, στο να διεκδικήσει τη βιωσιμότητα των κρατικών δημοσίων νοσηλευτηρίων προς όφελος του κύπριου ασθενή και τα συμφέροντα των γιατρών».

ΕΛΕΝΗ ΜΑΥΡΟΥΔΗ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











320