Εκδηλώσεις Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθρίτιδα «Επιδέρμια»


ΑΘΗΝΑ - Το Επιδέρμια είναι ένας νέος πανελλήνιος σύλλογος ασθενών με ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα. Δημιουργήθηκε αποκλειστικά από ασθενείς μέσα από την πρόδηλη ανάγκη τους να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους. Ο πρωταρχικός στόχος του Επιδέρμια είναι η διεκδίκηση των δικαιωμάτων των ασθενών με ψωρίαση και ψωριασική αρθρίτιδα και η υποστήριξή τους με κάθε δυνατό τρόπο και μέσο. Επίσης, το Επιδέρμια στοχεύει στην πληροφόρηση και ενημέρωση των ασθενών και του οικογενειακού τους περιβάλλοντος, καθώς και οποιουδήποτε ενδιαφερόμενου, για οτιδήποτε νεότερο σχετικά με την ψωρίαση και την ψωριασική αρθρίτιδα. Η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση του κοινού καθώς η αποστιγματοποίηση της νόσου αποτελούν προτεραιότητα για το Επιδέρμια.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης η οποία είναι στις 29/10, θεσπίστηκε το 2004 από την διεθνή κοινότητα για την ψωρίαση και τελεί υπό την αιγίδα της International Federation of Psoriasis Associations. Στόχοι της είναι: η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης, η βελτίωση της πρόσβασης στη θεραπεία, η καλύτερη κατανόηση της νόσου και η ενότητα για τους ασθενείς. Διεθνές μήνυμα για την φετινή εκδήλωση που ενστερνίζεται και το «Επιδέρμια» είναι «Ελπίδα, δράση, αλλαγή», τρεις λέξεις για ένα καλύτερο αύριο.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης, ο Πανελλήνιος σύλλογος ασθενών με Ψωρίαση και Ψωριασική Αρθίτιδα "Επιδέρμια" διοργανώνει σειρά δράσεων για την ενημέρωση των ασθενών και του κοινού.

Στην Αθήνα σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών νόσων "Αντρέας Συγγρός" διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για την Ψωρίαση . Θα μιλήσουν η κ. Μαρίνα Παπουτσάκη, Δερματολόγος Αφροδισιολόγος Επιμελήτρια Α’ Α’ Πανεπιστημιακή κλινική Νοσοκομείο Α. Συγγρός και ο κ. Ειρηναίος Βαμβακούσης , αντιπρόεδρος του συλλόγου Επιδέρμια. Η εκδήλωση θα γίνει στις 29 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 13:00 στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου Αφροδισίων και Δερματικών νόσων "Αντρέας Συγγρός" .

Στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί ενημερωτική εκδήλωση με τίτλο «ΨωρΙΑΣΗΣ» . Θα μιλήσουν ο καθηγητής Δερματολογίας Αφροδισιολογίας ΑΠΘ Δημήτριος Ιωαννίδης, διευθυντής Α΄ Πανεπιστημιακή κλινική νοσοκομείο Αφροδισίων και Δερματικών νόσων Θεσσαλονίκης και η Τίνα Κουκοπούλου, αντιπρόεδρος του συλλόγου Επιδέρμια. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 2 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 18:30 στο ξενοδοχείο Makedonia Palace αίθουσα ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ .

Δελτίο Τύπου "Επιδέρμια"




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











320