Εκδηλώσεις για την Πανευρωπαϊκή Μέρα Επανεκκίνησης Καρδιάς από ΚΥΣΑΝ και «Παλμό Ζωής»


Σε σημερινή διάσκεψη Τύπου που παραχώρησαν από κοινού το ΚΥ.Σ.ΑΝ και ο «Παλμός Ζωής», παρουσιάστηκαν οι στόχοι των δύο συνεργαζομένων μερών από τους αντίστοιχους προέδρους τους, τον Δρ. Μάριο Ιωαννίδη-καρδιολόγο- και την Αντιγόνη Παπαδοπούλου, τέως ευρωβουλευτή, καθώς επίσης οι διάφορες εκδηλώσεις που συνδιοργανώνουν, στα πλαίσια της Πανευρωπαϊκής Μέρας Επανεκκίνησης Καρδιάς.

Ο Δρ. Μάριος Ιωαννίδης ανάφερε, ανάμεσα σ’ άλλα, πως το ΚΥ.Σ.ΑΝ είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός, με μέλη ιατρούς και νοσηλευτές, ο οποίος ιδρύθηκε με βασικό σκοπό τη βελτίωση και διασφάλιση της ποιότητας και αποτελεσματικότητας της Καρδιοαναπνευστικής Αναζωογόνησης στον τόπο μας. Έχει επιστημονικό σύμφωνο συνεργασίας με το European Resuscitation Council, που είναι το αρμόδιο επιστημονικό σώμα για τα θέματα αυτά στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το European Resuscitation Council έχει καθορίσει φέτος την 16η Οκτωβρίου 2014 ως μέρα ενημέρωσης για την καρδιακή ανακοπή σε όλη την Ευρώπη-European Restart a Heart Day.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΚΥ.Σ.ΑΝ θα πραγματοποιήσει σειρά διαλέξεων, επιδείξεις ΚΑΡΠΑ και ΑΕΑ για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού, στις 15/10, 16/10 και 18/10 σε συνεργασία με τον ΠΑΛΜΟ ΖΩΗΣ, ενώ στις 19/10/2014 στις 10:00 στον χώρο στάθμευσης του ΓΣΠ, θα πραγματοποιήσει εκδήλωση για σχηματισμό της μεγαλύτερης καρδιάς από ποδήλατα που έγινε ποτέ στην προσπάθεια κατάρριψης του World Guinness Record.

Στη δική της ομιλία, η Πρόεδρος του Συνδέσμου Συγγενών και Φίλων Θυμάτων Καρδιακής Ανακοπής «Παλμός Ζωής» Αντιγόνη Παπαδοπούλου, αναφέρθηκε στο έργο του ΠΑΛΜΟΥ ΖΩΗΣ, στην ευρύτερη συνεργασία με το ΚΥΣΑΝ και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης, καθώς και την συμβολή της Κύπρου στην καθιέρωση της 16ης Οκτωβρίου ως ετήσιας πανευρωπαϊκής μέρας επανεκκίνησης καρδιάς, όπως τη βίωσε ή ίδια και την ξεκίνησε με άλλους ευρωβουλευτές το 2012, προωθώντας σχετική κοινή δήλωση για το θέμα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Η κ. Παπαδοπούλου τόνισε πως αν οι πολίτες εκπαιδευτούν στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και τη χρήση του αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, μπορούμε να αυξήσουμε τα ποσοστά επιβίωσης .




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











314