Έκαναν τη στάση εργασίας, δεν συμμετείχαν στη σύσκεψη υπό τον Υπουργό οι νοσηλευτές


Πραγματοποιήθηκε από τις οκτώ μέχρι τις δέκα το πρωί της Παρασκευής η δίωρη στάση εργασίας των νοσηλευτών στα ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού. Την ίδια ώρα, πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη που συγκάλεσε στο Νοσοκομείο Λευκωσίας ο Υπουργός Υγείας, με στόχο την εξεύρεση λύσεων στο πρόβλημα της έλλειψης Κλινών. Στη σύσκεψη, ωστόσο, δεν συμμετείχαν οι συντεχνίες των νοσηλευτών(Κλάδος Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΑΣΥΔΥ και Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών). Όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΑΣΥΔΥ, Πρόδρομος Αργυρίδης, οι δύο συντεχνίες μετά από συνεννόηση και συζήτηση με το νοσηλευτικό προσωπικό των δύο Τμημάτων(ΤΑΕΠ Λευκωσίας και Λεμεσού), σταθμίζοντας τα γεγονότα και την αντιμετώπιση που είχαν από το Υπ. Υγείας για το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς και για άλλα θέματα, αποφάσισαν να προχωρήσουν στη στάση εργασίας. «Και ηθικά δεν είναι σωστό να κάνουμε στάση εργασίας και την ίδια ώρα να παρευρισκόμαστε στη σύσκεψη με τον Υπουργό. Δώσαμε ένα έγγραφο με αυτές τις θέσεις στον Υπουργό Υγείας και τον πληροφορήσαμε πως όταν λήξει η απεργία είμαστε στη διάθεσή του να συζητήσουμε τα θέματα που μας απασχολούν», σημείωσε.

«Κορυφή του παγόβουνου»

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε νωρίς το πρωί της Παρασκευής ο Κλάδος Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΑΣΥΔΥ αναφέρονταν τα εξής:

«Σε σχέση με τα εξαγγελθέντα μέτρα σήμερα στις 23/1/2015 στα ΤΑΕΠ Νοσοκομείων Λευκωσίας και Λεμεσού, μετά από συσκέψεις που έγιναν με το Νοσηλευτικό προσωπικό των ΤΑΕΠ, και αφού συζητήθηκαν και σταθμίστηκαν όλα τα δεδομένα, αποφασιστικέ να μην ανασταλούν τα σημερινά μέτρα.

Επισημάνουμε ότι το Νοσηλευτικό προσωπικό θεωρεί αυτό το πρόβλημα σαν κορυφή του παγόβουνου. Οι συνδικαλιστικοί φορείς, αποφάσισαν να μην παραστούν στη σύσκεψη που έχει συγκαλέσει ο Υπ. Υγείας, όμως τον ενημέρωσαν, τόσο γραπτώς όσο και προφορικά, ότι μετά τη στάση εργασίας είναι διαθέσιμοι να συζητήσουν και να καταθέσουν τις θέσεις και απόψεις, όχι μόνο για το συγκεκριμένο πρόβλημα, αλλά και για τα υπόλοιπα πολύ σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν το Νοσηλευτικό προσωπικό».

Με προσωπικό ασφαλείας

Στα ΤΑΕΠ Λευκωσίας και Λεμεσού κατά τη διάρκεια της δίωρης στάσης εργασίας υπήρχε προσωπικό ασφαλείας, καθώς και προσωπικό που παρακολουθούσε τα περιστατικά που προσέρχονταν. «Και εκεί που κρίνεται ότι είναι επείγον περιστατικό υπάρχει άμεση δράση. Δεν υπάρχει θέμα να κινδυνεύσει κανείς. Οι δε κλήσεις των ασθενοφόρων ανταποκρίνονται γιατί δεν ξέρουμε ο ασθενής που τηλεφωνά πως θέλει ασθενοφόρο τι έχει. Γι’ ανταποκρινόμαστε άμεσα», δήλωνε κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας ο Πρόεδρος του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικό ΠΑΣΥΔΥ, Πρόδρομος Αργυρίδης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











212