Ειρ. Χαραλαμπίδου: Ξεκάθαρο από πρώτη γνωμάτευση το ασυμβίβαστο Νίκολσον


Η Αναπληρώτρια Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου Ειρήνη Χαραλαμπίδου σε δηλώσεις σήμερα στη Βουλή, αναφέρθηκε στην έκθεση της Επιτροπής μετά την εξέταση των θεμάτων που αφορούν τους διορισμούς του Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου Σερ Ντέιβιντ Νίκολσον και του Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), καθώς και το ασυμβίβαστο που προκύπτει για τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΟΚΥπΥ, η οποία διανεμήθηκε στα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου και δόθηκε στους δημοσιογράφους. Από τη πρώτη στιγμή που κατατέθηκε στην Επιτροπή η πρώτη γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα, δήλωσε η κ. Χαραλαμπίδου, ήταν ξεκάθαρο ότι ως προς τον Πρόεδρο του ΟΚΥπΥ υπήρχε ασυμβίβαστο.

Σε αυτό δεν υπήρχαν περιθώρια παρερμηνείας "παρά το γεγονός ότι κάποιοι κύκλοι το επιχείρησαν", πρόσθεσε.

Η κ. Χαραλαμπίδου ανέφερε ότι περισσότερα στοιχεία είχαν ζητηθεί από τη Νομική Υπηρεσία για τη σύζυγο του κ. Νίκολσον και τη δραστηριότητα της σε βρετανικά νοσοκομεία.

Οπως ανέφερε περαιτέρω, μετά την επιστολή που του απέστειλε η Επιτροπή χθες, ο Υπουργός Υγείας έστειλε στην Επιτροπή σήμερα την τελευταία γνωμάτευση του Γενικού Εισαγγελέα σύμφωνα με την οποία επιβεβαιώνεται ξεκάθαρα ότι τόσο για τον ίδιο τον κ. Νίκολσον, όσο και για τη σύζυγο του, όσον αφορά, έμμεσο, άμεσο ή συγκρουόμενο συμφέρον στις επιχειρήσεις νοσοκομείων που έχουν στη Μεγάλη Βρετανία, υπάρχει θέμα ασυμβίβαστου.

Η κ. Χαραλαμπίδου διευκρίνισε πως το πρόβλημα που ανησυχούσε περισσότερο την Επιτροπή Ελέγχου είναι το ενδεχόμενο να προσβληθεί ο διορισμός του κ. Νίκολσον και η νομιμότητα των αποφάσεων του ΔΣ του ΟΚΥπΥ και τυχόν επιτυχία τους θα έπληττε κατάφωρα το δημόσιο συμφέρον, για αυτό και η Επιτροπή ασχολήθηκε τόσο επίμονα με το συγκεκριμένο ζήτημα.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











365