Προετοιμάζουν τους Αμερικανούς για 100 και πλέον χιλιάδες νεκρούς


Βαρύς παραμένει ο καθημερινός απολογισμός των θυμάτων του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, με τους νεκρούς της Τρίτης να φτάνουν τους 865, περίπου 300 περισσότερους από το ρεκόρ της προηγούμενης μέρας. Τα κρούσματα του κορωνοϊού έφτασαν τα 188.530 και οι θάνατοι τους 3.889, ενώ τόσο ο Πρόεδρος Τραμπ, όσοι και τα μέλη της επιτροπής δράσης του Λευκού Οίκου, αφού προειδοποίησαν ότι οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι πάρα πολύ οδυνηρές, επανέλαβαν την εκτίμηση ότι είναι πολύ πιθανό οι θάνατοι να φτάσουν τους 100.000.

Ο Αμερικανός Πρόεδρος εμφανίστηκε στην χθεσινή δημοσιογραφική διάσκεψη, όπου ανακοίνωσε και επίσημα την επέκταση μέχρι της 30 Απριλίου των μέτρων κοινωνικής αποστασιοποίησης, περισσότερο προσγειωμένος, δίνοντας τον πρώτο λόγο τους γιατρούς, οι οποίοι υπερασπίστηκαν την ανάγκη των μέτρων, λέγοντας ότι αποτελούν την μόνη ελπίδα για να περιοριστεί η διάδοση του ιού και να μην συμβεί στις πολιτείες που ξεκινά τώρα η έξαρση της επιδημίας, ό,τι και στη Νέα Υόρκη. Τόνισαν μάλιστα ότι χωρίς τα μέτρα αυτά, οι προβλέψεις θα μιλούσαν για 200, ίσως και πολύ περισσότερες χιλιάδες θανάτους.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος Τραμπ κάλεσε τους Αμερικανούς να τηρήσουν τις συστάσεις ως ζήτημα ζωής και θανάτου.

Να σημειωθεί ότι το 80%  του αμερικανικού πληθυσμού έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό. Ο Δρ. Αντονι Φάουτσι κι η Δρ. Ντέμπορα Μπιρξ ανέφεραν ότι η εξέλιξη της επιδημίας στις ΗΠΑ ακολουθεί την ίδια πορεία με την Ιταλία, όπου τα κρούσματα είναι 105.000 και οι νεκροί 12.428. Να σημειώσουμε ότι η Τουρκία έχει αναρριχηθεί στην δέκατη θέση του παγκοσμίου καταλόγου, με 13.531 κρούσματα και 214 νεκρούς. Ο Δρ. Φάουτσι προειδοποίησε ότι και αν ακόμη αρχίζουν να μειώνονται τα ποσοστά αύξησης της επιδημίας, οι θάνατοι θα συνεχίσουν να αυξάνονται για κάποιο διάστημα.

Ωστόσο, άφησε και μία ακτίνα αισιοδοξίας, λέγοντας πως όσο πιό σκληρά πιέζουμε με τα μέτρα περιορισμού, τόσο λιγότερο γίνεται πιθανό να φτάσουμε στους 100.000 νεκρούς. Όμως, πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, πρόσθεσε, και να προετοιμαζόμαστε για την πιθανότητα αυτός να είναι ο αριθμός που θα δούμε».

Στην πόλη της Νέας Υόρκης ο αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 41.771 και των θανάτων ξεπέρασε τους χιλίους (1.096). Παρά την ενίσχυση της πόλης από την ομοσπονδιακή Κυβέρνηση, παραμένουν οι μεγάλες ανάγκες σε αναπνευστήρες, αλλά και σε υγειονομικό υλικό και νοσηλευτές.

Πολλοί νοσηλευτές έχουν ασθενήσει, ενώ ασθενεί και το 15% της δύναμης της Αστυνομίας Νέας Υόρκης.
Τελικά δεν έγινε χθες στη δημοσιογραφική διάσκεψη η ανακοίνωση για υποχρεωτική χρήση μάσκας, πιθανόν γιατί υπάρχει μεγάλη έλλειψη. Ο Πρόεδρος Τραμπ, πάντως, εισηγήθηκε αν δεν έχουν μάσκα, οι πολίτες να φορούν κασκόλ ή μαντήλι.

865 θάνατοι μέσα σε μια μέρα 

 

Ο απολογισμός των θυμάτων της ασθένειας COVID-19, που προκαλεί ο κορονοϊός, γίνεται ολοένα βαρύτερος στις ΗΠΑ, καθώς 865 άνθρωποι υπέκυψαν μέσα στο προηγούμενο 24ωρο, αριθμός που δεν έχει προηγούμενο, καταγράφουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

Η επιτάχυνση των θανάτων αυξάνει σε 3.873 τον απολογισμό των ασθενών που υπέκυψαν αφότου η πανδημία άρχισε να πλήττει τη χώρα αυτή. Στις ΗΠΑ εξάλλου καταγράφονται μακράν τα περισσότερα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στον κόσμο: ανέρχονται πλέον σε 188.172, αυξήθηκαν δηλαδή κατά 24.743 μέσα σε μια ημέρα, σύμφωνα με τους αριθμούς του πανεπιστημίου, που ανανεώνονται συνεχώς.

Πάντως το θλιβερό ρεκόρ του υψηλότερου αριθμού θανάτων εξαιτίας της ασθένειας COVID-19 σε ένα 24ωρο σε οποιαδήποτε χώρα του πλανήτη καταγράφηκε την 27η Μαρτίου στην Ιταλία (969 νεκροί).




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











417