Ο τρόμος του κορωνοϊού σε όλο τον κόσμο συνεχίζεται χωρίς προοπτικές να σταματήσει


Γαλλία: 833 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο, 8.911 συνολικά οι νεκροί

Η επιδημία του νέου κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε 8.911 ανθρώπους από τις αρχές Μαρτίου στη Γαλλία, εκ των οποίων 833 το τελευταία 24ωρο, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας Ολιβιέ Βεράν.

Εκ των νέων θανάτων, οι 605 ασθενείς κατέληξαν σε νοσοκομεία, οι υπόλοιποι σε οίκους ευγηρίας ή κέντρα φροντίδας, διευκρίνισε ο υπουργός.

Σχετικά με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, στα νοσοκομεία ανήλθε σε 74.390 από 70.478 την Κυριακή.

Στα γηροκομεία, τα επιβεβαιωμένα ή τα πιθανά κρούσματα ανέρχονται σε 23.620 σήμερα από 22.361 χθες.

Το σύνολο των κρουσμάτων (σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας) αυξήθηκε σε 98.010 από 92.839.

Ο αριθμός των ασθενών που εισήχθη σε μονάδες εντατικής θεραπείας είναι ο μικρότερος από την έναρξη της εφαρμογής των μέτρων καραντίνας, τη 17η Μαρτίου, με 94 επιπλέον ασθενείς, όμως «βρισκόμαστε στην αρχή της επιδημικής ανόδου», υπογράμμισε ο Βεράν.

Ο Βεράν ανακοίνωσε, επίσης, την έναρξη μιας «τεράστιας επιχείρησης ανίχνευσης» του κορονοϊού στα γηροκομεία και άλλα κέντρα φροντίδας, που έχουν πληγεί σφόδρα καταγράφοντας τουλάχιστον 2.417 θανάτους από την αρχή της επιδημίας.

Ο Γάλλος υπουργός Υγείας κάλεσε τους Γάλλους να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα καραντίνας, των οποίων έκρινε πως «ο αντίκτυπος... είναι ορατός στις περιοχές όπου ο ιός είχε μεγάλη διασπορά».

Όμως, τίποτα δεν έχει τελειώσει και «η πίεση είναι ισχυρότερη, τεράστια στα νοσοκομεία και γι αυτόν τον λόγο, επαναλαμβάνω ότι η καραντίνα πρέπει να συνεχιστεί (...). Είναι στιγμή να μείνουμε στα σπίτια μας και να συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια απομόνωσης», επέμεινε.

Τουρκία: Επιπλέον 75 θάνατοι. 649 νεκροί στο σύνολο

Άλλοι 75 άνθρωποι πέθαναν εξαιτίας του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στην Τουρκία, σύμφωνα με τα νέα στοιχεία που ανακοίνωσε ο τούρκος υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά.

Από την αρχή της κρίσης του Covid-19 στην Τουρκία οι νεκροί έχουν φτάσει τους 649.

Ο Κοτζά ανέφερε επίσης ότι το τελευταίο 24ωρο πραγματοποιήθηκαν 21.400 τεστ εκ των οποίων τα 3.148 ήταν θετικά.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έφτασε τα 30.217. Στην εντατική βρίσκονται 1.415 εκ των οποίων οι 966 είναι διασωληνωμένοι. Στην ίδια ανακοίνωση αναφέρει ότι μέχρι σήμερα έγιναν 202.845 τεστ για τον Covid-19.

Bρετανία: 403 νεοι νεκροί,

Ο απολογισμός των νέων θανάτων από τον κορονοϊό στην Αγγλία, κατά το τελευταίο 24ωρο, είναι 403, (ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό στους 4.897), στην Σκοτία εννέα (συνολικά 222) και στην Ουαλία 27 (συνολικά 193), σύμφωνα με τις υπηρεσίες δημόσιας υγείας.

Το Λονδίνο παραμένει η περιοχή με τους περισσότερους νέους θανάτους (129), και ακολουθούν τα Μίντλαντς (75), και το βορειοανατολικό τμήμα της χώρας με το Γιόρκσαϊρ (67). Το Λονδίνο βρίσκεται στο επίκεντρο της πανδημίας στη Βρετανία και στα επιβεβαιωμένα περιστατικά, που πλησιάζουν τις 12.000 , και ακολουθούν τα Μίντλαντς με σχεδόν 7.000, και οι βορειοανατολικές και βορειοδυτικές πλευρές με περίπου 5.000. Ο μικρότερος αριθμός επιβεβαιωμένων περιστατικών βρίσκεται στη νοτιοδυτική Αγγλία και στη βόρεια Ιρλανδία, σύμφωνα με την στατιστική εταιρία Statista.

Το υπουργείο Εξωτερικών συστήνει πλέον τη διακοπή «επ' αόριστον» στα μη σημαντικά ταξίδια, ενώ μέχρι τώρα η ταξιδιωτική απαγόρευση είχε ισχύ μέχρι τις 16 Απριλίου.

Ισπανία: Ο αριθμός των θανάτων μειώνεται για τέταρτη συνεχή ημέρα (637)

Επιβραδύνθηκε για τέταρτη συνεχή ημέρα ο ρυθμός αύξησης των θανάτων στην Ισπανία, με 637 νέους θανάτους το τελευταίο 24ωρο, που ανεβάζουν στους 13.055 το σύνολο των νεκρών της επιδημίας Covid-19 στην χώρα.

Ο αριθμός των θανάτων μειώνεται συνεχώς στην Ισπανία από την Πέμπτη, οπότε και καταγράφηκε ο μεγαλύτερος αριθμός (950).

Τα σημερινά στοιχεία δείχνουν ότι κατά το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 4.273 νέα κρούσματα, επί συνολικού αριθμού 135.032 περιστατικών.

Ιταλία-κορονοϊός: 87 γιατροί έχουν χάσει τη ζωή τους

Οι γιατροί που έχουν χάσει την ζωή τους από τον κορονοϊό στην Ιταλία, ανέρχονται πλέον σε 87, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία των αρχών. Παράλληλα, χθες διαγνώσθηκε θετικός στον ιό ο διευθυντής του Ιταλικού Οργανισμού Φαρμάκων Νικόλα Μαγκρίνι.

Σχολιάζοντας τους χθεσινούς αριθμούς, βάσει των οποίων περιορίζονται ο αριθμός των νεκρών και τα συνολικά κρούσματα, ο πρόεδρος του Ιταλικού Ανώτατου Ινστιτούτου Υγείας καθηγητής Σίλβιο Μπρουζαφέρο, τόνισε: «Μετά το ανώτατο σημείο διάδοσης, θεωρούμε ότι άρχισε η πτώση των μολύνσεων. Πιστεύω ότι θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεπτόμαστε την δεύτερη φάση, εκείνη της συνύπαρξης με τον ιό».

Υπάρχουν ακόμη, πάντως, καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Το χωριό Λάουρο, το οποίο βρίσκεται στην περιφέρεια της Νάπολης, την Καμπανία, έχει τεθεί σε πλήρη απομόνωση, με δημιουργία νέας «κόκκινης ζώνης» . Μια οκταμελής οικογένεια, η οποία είναι ιδιοκτήτρια σούπερ μάρκετ, προέκυψε θετική στον ιό και υπάρχει κίνδυνος να έχουν μολυνθεί μέχρι και διακόσια άτομα, τα οποία ψώνιζαν καθημερινά στο κατάστημα.

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











505