Ο δήμαρχος της Ουχάν αναμένει άλλα 1.000 κρούσματα του ικοροναϊού στην πόλη


Αυξάνονται οι χώρες στις οποίες εντοπίστηκαν κρούσματα του ιού 

ΠΕΚΙΝΟ (ΑΠΕ-ΜΠΕ)- Ο δήμαρχος της πόλης Ουχάν στην Κίνα, όπου ξεκίνησε η επιδημία του κοροναϊού, που έχει στοιχίσει τη ζωή σε 56 ανθρώπους και έχει προσβάλει περισσότερους από 2.000 στην Κίνα, δήλωσε σήμερα ότι αναμένει άλλα 1.000 νέα κρούσματα στην πόλη, βασιζόμενος στον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται και δεν έχουν προς το παρόν υποβληθεί σε εξετάσεις, ενώ επισήμανε την τεράστια πίεση που δέχονται οι υποδομές της πρωτεύουσας της επαρχίας Χουμπέι.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου, ο Ζου Ξιανγουάνγκ εξήγησε ότι τα νοσοκομείο της πόλης έχουν δεχθεί περισσότερους από 2.200 ασθενείς, που δεν έχουν μέχρι στιγμή μπορέσει να υποβληθούν σε εξετάσεις που θα επιβεβαιώσουν τον νέο κοροναϊό.

Βασιζόμενος σε ένα ποσοστό περίπου 45% θετικών αποτελεσμάτων, «είναι πιθανόν να προστεθούν 1000 κρούσματα στον αριθμό των ασθενών που νοσηλεύονται ήδη» σημείωσε, όπως μεταδίδει το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο.

Η τοπική κυβέρνηση της Ουχάν θα εντείνει την κατασκευή ειδικών νοσοκομείων για να διαχειριστεί τους ασθενείς, είπε επίσης ο δήμαρχος της Ουχάν.

Η πίεση για προμήθειες σε ιατρικό εξοπλισμό όπως ειδικές προστατευτικές στολές, μάσκες και γυαλιά έχει μετριαστεί, όπως εξήγησε, χάρη εν μέρει στις δωρεές από ιδιώτες.

Η Ουχάν, με πληθυσμό 11 εκατομμύρια κατοίκους, έχει τεθεί σε εικονική καραντίνα, ενώ εντείνονται οι προσπάθειες των κινεζικών αρχών να περιορίσουν την επιδημία.

Εικόνες από τους διαδρόμους νοσοκομείων που κατακλύζουν ασθενείς έχουν κυκλοφορήσει στα κινεζικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης και οι κάτοικοι της πόλης διαμαρτύρονται για την αύξηση των τιμών σε προϊόντα όπως τα λαχανικά.

Η επαρχία Γκουανγκντόνγκ επιβάλλει στους 110 εκατομμύρια κατοίκους της να φοράνε μάσκες

ΠΕΚΙΝΟ (ΑΠΕ-ΜΠΕ) Η επαρχία Γκουανγκντόνγκ (νότος), η πλέον πυκνοκατοικημένη σ-την Κίνα, επέβαλε σήμερα στους 110 και πλέον εκατομμύρια κατοίκους της να φορούν αναπνευστικές μάσκες, επιχειρώντας να εμποδίσει τη μετάδοση του νέου κοροναϊού, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Το εν λόγω μέτρο είναι ήδη υποχρεωτικό στην Ουχάν (κεντρική Κίνα), όπου ξεκίνησε η επιδημία. Μια άλλη επαρχία, η Τσιανγκσί (κεντρικά), όπως και πολλές μεγάλες πόλεις έλαβαν ανάλογα μέτρα.

Επιπλέον, στην πρωτεύουσα της Κίνας, το Πεκίνο, οι αρχές αποφάσισαν να καθυστερήσουν την έναρξη λειτουργίας των νηπιαγωγείων, σχολείων και πανεπιστημίων, μετέδωσε το κρατικό ραδιοφωνικό δίκτυο CNR.

Τα μέτρα στοχεύουν στην αποτροπή της μετάδοσης του κοροναϊού της Ουχάν, σύμφωνα με την ίδια πηγή. Τα σχολεία είχαν κλείσει λόγω των εορτών της κινεζικής Πρωτοχρονιάς.

Παρατείνεται η περίοδος των διακοπών, για να ελεγχθεί καλύτερα η εξάπλωση του νέου κοροναϊού

 ΠΕΚΙΝΟ  (ΑΠΕ-ΜΠΕ) κυβέρνηση της Κίνας ανακοίνωσε ότι θα παρατείνει τις διακοπές για την Πρωτοχρονιά μέχρι και τις 2 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει για την πρόληψη και τον έλεγχο της εξάπλωσης του νέου κοροναϊού 2019-nCoV, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση CCTV.

Η περίοδος των διακοπών υπό κανονικές συνθήκες θα έληγε στις 30 Ιανουαρίου.

Τα σχολεία, που αυτήν την περίοδο δεν λειτουργούν, θα παρατείνουν επίσης τις διακοπές τους. Οι συγκεκριμένες ημερομηνίες όμως θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας, διευκρίνισε η τηλεόραση

Η Ιαπωνία επιβεβαίωσε το τέταρτο κρούσμα του ιού. 

ΤΟΚΙΟ (ΑΠΕ-ΜΠΕ)- Η Ιαπωνία ανακοίνωσε σήμερα το τέταρτο επιβεβαιωμένο κρούσμα του κινεζικού κοροναϊού, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK, επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Το κρούσμα επιβεβαιώθηκε σε έναν κάτοικο της Ουχάν, ηλικίας 40 ετών, που μετέβη στην Ιαπωνία την 22α Ιανουαρίου για διακοπές, προσθέτει το NHK.Ο άνδρας νοσηλεύεται στην επαρχία Άιτσι, στην κεντρική Ιαπωνία, και βγήκε θετικός στον ιό, συμπληρώνεται στο ρεπορτάζ.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της χώρας Σίνζο Άμπε δήλωσε σήμερα ότι η κυβέρνησή του συνεργάζεται με τις κινεζικές αρχές για να κανονιστεί μια πτήση τσάρτερ για οποιονδήποτε Γιαπωνέζο υπήκοο θέλει να επιστρέψει από την Ουχάν, όπου ξεκίνησε η επιδημία.

Τρίτο κρούσμα του κινεζικού ιού στις ΗΠΑ, στην Καλιφόρνια

ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ (ΑΠΕ-ΜΠΕ) Το τρίτο κρούσμα του κοροναϊού επιβεβαιώθηκε σήμερα στις ΗΠΑ, στην Καλιφόρνια. Πρόκειται για έναν άνδρα που είχε ταξιδέψει στην Ουχάν, το επίκεντρο του ιού στην Κίνα, έγινε γνωστό από τις αμερικανικές υγειονομικές αρχές.

Σύμφωνα με την Υγειονομική Υπηρεσία της κομητείας Όραντζ, ο άνδρας που προσβλήθηκε από τον ιό έχει ταξιδέψει από την Ουχάν, την κινεζική πόλη όπου βρίσκεται το επίκεντρο της επιδημίας, που έχει ήδη σκοτώσει 56 ανθρώπους και έχει καταγράψει δύο χιλιάδες κρούσματα.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών (CDC) επιβεβαίωσαν ότι οι εξετάσεις στον ασθενή βγήκαν θετικές στον νέο κοροναϊό. Ο ασθενής έχει τεθεί σε καραντίνα σε τοπικό νοσοκομείο και η κατάστασή του δεν κρίνεται σοβαρή.

«Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι ο ιός μεταδόθηκε από άνθρωπο σε άνθρωπο στην κομητεία Όραντζ. Ο κίνδυνος μιας μετάδοσης σε τοπικό επίπεδο παραμένει μικρός μέχρι τώρα» διαβεβαιώνει η Υγειονομική Υπηρεσία της κομητείας.

Οι αρχές δεν έχουν δημοσιοποιήσει καμία πληροφορία σχετικά με τον τρόπο που αφίχθη το πρόσωπο αυτό στις ΗΠΑ ούτε για την ταυτότητά του.

Τα άλλα δύο κρούσματα στις ΗΠΑ αφορούν μια 60χρονη που επέστρεψε από την Ουχάν τη 13η Ιανουαρίου και διαμένει στο Σικάγο και έναν άνδρας, περίπου 30 ετών, στην πολιτεία της Ουάσιγκτον, που είχε επίσης επισκεφθεί πρόσφατα την κινεζική πόλη.

Το Παρίσι ακυρώνει την παρέλαση για την κινεζική Πρωτοχρονιά

ΠΑΡΙΣΙ (ΑΠΕ-ΜΠΕ)- Κινεζικές οργανώσεις με έδρα το Παρίσι ακύρωσαν την παρέλαση για την κινεζική Πρωτοχρονιά λόγω της επιδημίας του κοροναϊού, έγινε γνωστό από τη δήμαρχο της γαλλικής πρωτεύουσας Αν Ινταλγκό.

«Συναντήθηκα με την κινεζική κοινότητα στο Παρίσι. Είναι πολύ συναισθηματικά φορτισμένοι και ανήσυχοι, για αυτό και αποφάσισαν να ακυρώσουν την παρέλαση που ήταν προγραμματισμένη για το απόγευμα στην Πλατεία Δημοκρατίας» εξήγησε η Ινταλγκό στο ραδιοφωνικό δίκτυο Europe 1.

«Δεν έχουν διάθεση να γιορτάσουν αυτή τη στιγμή» συμπλήρωσε.

Η πόλη του Μπορντό στη νοτιοδυτική Γαλλία ακύρωσε επίσης χθες τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις για την κινεζική Πρωτοχρονιά προκειμένου να περιορίσει τον κίνδυνο μετάδοσης αλλά και ως ένδειξη αλληλεγγύης στα θύματα στην Κίνα, ανακοίνωσε ο δήμαρχός της.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











673