80 κρούσματα του νέου κορονοϊού σε 24 ώρες, ανακοίνωσε η Κίνα


Το κινεζικό υπουργείο Υγείας γνωστοποίησε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Σάββατο ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 80 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2, αριθμό μειωμένο σε σύγκριση με αυτόν της προηγουμένης (107), εκ των οποίων 65 οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα.

Για πρώτη φορά έπειτα από δώδεκα ημέρες, οι μολύνσεις από τον νέο κορονοϊό στην ασιατική χώρα υποχώρησαν κάτω από το όριο των 100.

Ο αριθμός των επιλεγόμενων ασυμπτωματικών φορέων που εντοπίστηκαν — το υπουργείο δεν τους συμπεριλαμβάνει στα επιβεβαιωμένα κρούσματα — μειώθηκε σε 92, από 99 την προηγουμένη.

Στα νοσοκομεία της Κίνας νοσηλεύονται 1.800 ασθενείς με την COVID-19 (+50 σε σχέση με την προηγουμένη), εκ των οποίων 94 βρίσκονται σε σοβαρή ως κρίσιμη κατάσταση (+9).

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του ο νέος κορονοϊός τον Δεκέμβριο του 2019 ανέρχεται σε 4.635 νεκρούς επί συνόλου 88.991 μολύνσεων.

Οι επιβάτες που φορούν προστατευτικές μάσκες προσώπου περπατούν σε ένα σχεδόν άδειο διεθνές αεροδρόμιο Wuhan Tianhe, στο Wuh

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Οι επιβάτες που φορούν προστατευτικές μάσκες προσώπου περπατούν στο σχεδόν άδειο διεθνές αεροδρόμιο Wuhan Tianhe, στην Κίνα, 24 Ιανουαρίου 2021. Ο αριθμός των ταξιδιών στην Κίνα μειώθηκε τον Ιανουάριο του 2021 λόγω των πρόσφατων εστιών COVID-19 σε πολλές κινεζικές πόλεις. Η χώρα βιώνει τα χειρότερα κρούσματα κορονοϊού από το περασμένο καλοκαίρι, με εκατομμύρια άτομα να βρίσκονται σε σκληρό lock-down. Η ημέρα της 23ης Ιανουαρίου 2021 σηματοδότησε την επέτειο ενός έτους από την έναρξη ενός αυστηρού lockdown 76 ημερών της κινεζικής πόλης Γουχάν, όπου ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά ο νέοw κορονoϊός SARS-CoV-2, που προκαλεί τη νόσο COVID-19, πριν εξαπλωθεί σε ολόκληρο τον κόσμο σε μια θανατηφόρα παγκόσμια πανδημία.  

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ EPA / ROMAN PILIPEY /ΑΠΕ-ΜΠΕ
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter
146