Το νέο ΔΣ της Κυπριακής Εταιρείας Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού


Η Ετήσια Γενική και Εκλογική Συνέλευσητης Κυπριακής Εταιρείας Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την Πέμπτη 28/7/2022.

Η εταιρία ευχαριστεί το απερχόμενο Διοικητικό Συμβούλιο (2019-2022) για το σημαντικό έργο που έχει επιτελέσει και καλωσορίζει το νέο Διοικητικό Συμβούλιο (2022-2025) το οποίο υπόσχεται μια στοχευόμενη, επιστημονική και εκπαιδευτική θητεία προς όφελος των μελών μας. Προσκαλεί επίσης για ενεργή ανάμειξη των διαφόρων επαγγελματιών υγείας που ασχολούνται με την κλινική διατροφή και το μεταβολισμό. Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο θα ανακοινώσει το σχέδιο στρατηγικής του πολύ σύντομα.

Νέο Διοικητικό Συμβούλιο 2022-2025

Δρ Ελένη Ανδρέου, RDN, Κλινική Διαιτολόγος, Αναπληρώτρια Καθ. Πανεπιστημίου Λευκωσίας        

Πρόεδρος

Prof. EdnaYamasaki Πατρικίου, MD, Ιατρός, Καθηγήτρια Πανεπιστήμιο Λευκωσίας           

Αντιπρόεδρος

Δρ Χριστιάνα Φιλίππου, RDN, Κλινική & Αθλητική  Διαιτολόγος, Επιθεωρήτρια Μέσης Εκπαίδευσης Οικιακής Οικονομίας, Adj Επίκουρη Καθηγήτρια Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου

Γραμματέας

Κος Νικόλαος Ντάφλος, RD, Κλινικός  & Αθλητικός Διαιτολόγος, Κλινικός Εκπαιδευτής Κλ./Αθλ. Διαιτολογίας Πανεπιστημίου Λευκωσίας

Ταμίας

Prof. Δημήτριος Παπανδρέου,RDN, Κλινικός Διαιτολόγος, Καθηγητής & Assistant Dean for Research, Zayed University, Abudhabi, UAE

Μέλος

Δρ Χρίστος Πέτρου, Φαρμακοποιός Αναπληρωτής Καθ. Πανεπιστημίου Λευκωσίας        

Μέλος

Δρ Γιάγκος Λαβράνος, MD, Ιατρός, Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας,  Adj Επίκουρος Καθηγητής και κλινικός εκπαιδευτής Επείγουσας Ιατρικής, Πανεπιστήμιο Κύπρου και Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Μέλος

Συντονίστρια LLL από ESPEN/CySPEN: κα Στάλω Κουντούρη,RDN Κλινική Διαιτολόγος, Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου

             Η Κυπριακή Εταιρεία Κλινική Διατροφή και Μεταβολισμού (“Cyprus Society for Clinical Nutrition and Metabolism”- CySPEN) έχει εγκριθεί και εγγραφεί στο Μητρώο Σωματείων με βάση τον περί Σωματείων και Ιδρυμάτων Νόμο με αριθμό μητρώου 4230 και θα λειτουργεί με το θεσμικό πλαίσιο και υπό την αιγίδα της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Κλινικής Διατροφής και Μεταβολισμού (European Society for Clinical Nutrition and Metabolism- ESPEN). H CySPEN είναι μέλος της ESPEN από τις 2 Ιουλίου 2015.

Η ESPEN είναι ένας έγκριτος οργανισμός, ο οποίος μεταξύ άλλων, εκδίδει και αναθεωρεί ευρωπαϊκές κατευθυντήριες οδηγίες σε σχέση με την εντερική και παρεντερική σίτιση, όπως και οδηγίες διατροφής σε ένα μεγάλο φάσμα  ασθενειών και παθολογικών καταστάσεων.  Επιπλέον, η ESPEN πρωτοστατεί στη μάχη κατά της δυσθρεψίας κυρίως στο νοσοκομειακό χώρο αλλά και στην κοινότητα.

Η ίδρυση της CySPEN προέκυψε από την ανάγκη ενσωμάτωσης και διεπιστημονικής (multidisciplinary) συνεργασίας, σε ένα φορέα, όλων των σχετικών με την Ιατρική και Κλινική Διαιτολογία & Διατροφή ειδικών επιστημόνων (Ιατρών, Κλινικών, Διαιτολόγων  Διαιτολόγων, Διατροφολόγων, Φαρμακοποιών, Νοσηλευτών κ.α.), προκειμένου να τεθούν οργανωμένα οι βάσεις για την εφαρμογή στην κυπριακή επιστημονική κοινότητα των τεκμηριωμένων οδηγιών Κλινικής Διατροφής. H CySPEN, όπως και οι αντίστοιχες τοπικές των άλλων χωρών, είναι δεν είναι επαγγελματικός σύνδεσμος, δεν έχει συνδικαλιστικό ή κερδοσκοπικό χαρακτήρα εταιρειών και αποτελεί διεπιστημονική ομάδα.

Με την ευκαιρία αυτή, θα θέλαμε να προσκαλέσουμε ακόμη περισσότερους επαγγελματίες υγείας: ιατρούς κάθε ειδικότητας, διαιτολόγους/κλινικούς διαιτολόγους/διατροφολόγους, νοσηλευτές, φαρμακοποιούς, φυσιοθεραπευτές, εργοφυσιολόγους, κλπ. να γίνουν μέλη μας. Στην CySPEN μπορούν  να εγγράφουν ως αρωγά μέλη, εμπορικές και φαρμακευτικές εταιρείες ή βιομηχανίες, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Κλινικής Διατροφής με προϊόντα όπως συμπληρώματα διατροφής, διατροφικά εργαλεία, κλπ.

Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση cyspen15@gmail.com ή με την Δρ Χριστιάνα Φιλίππου, γραμματέα, ή με την  Δρ Ελένη Π. Ανδρέου, πρόεδρο, στο τηλέφωνο 22452288.

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1838