Έγκριση παραχώρησης Κυβερνητικής Εγγύησης προς την ΕΤΕπ για χρηματοδότηση της επέκτασης του ΙΝΓΚ


Το έργο αφορά την ανέγερση και λειτουργία κτηρίου για να φιλοξενήσει έργα Έρευνας και Ανάπτυξης με κύριο στόχο την εφαρμοσμένη ιατρική και βιοϊατρική έρευνα, με επίκεντρο τον ασθενή

Το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε τη Δευτέρα την παραχώρηση Κυβερνητικής Εγγύησης προς την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (ΕΤΕπ) για τη σύναψη εξωτερικού δανείου ύψους μέχρι 26 εκ. ευρώ με το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, για χρηματοδότηση της επέκτασης του Ινστιτούτου.

Το έργο αφορά την ανέγερση και λειτουργία κτηρίου για να φιλοξενήσει έργα Έρευνας και Ανάπτυξης μέσα από τη δημιουργία καινούργιων εγκαταστάσεων και ανάπτυξη νέου εξοπλισμού αιχμής, καθώς και τη δημιουργία νέων ερευνητικών ομάδων που θα έχουν ως κύριο στόχο την εφαρμοσμένη ιατρική και βιοϊατρική έρευνα, με επίκεντρο τον ασθενή.

Επίσης περιλαμβάνει συντήρηση και ανακαίνιση των υφισταμένων εγκαταστάσεων υποδομής του Ινστιτούτου, προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργία των τρέχοντων δραστηριοτήτων του. Μέσω της υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου, η ανακάλυψη καινούριων διαγνωστικών και θεραπευτικών μεθόδων θα έχουν άμεσο αποτέλεσμα στη βελτίωση της ζωής των ασθενών και κατ’ επέκταση της κοινωνίας αλλά και του κράτους.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











422