EFPIA: Υποστηρίζουμε οποιαδήποτε αλλαγή επιτρέπει καλύτερη πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα


Την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών (EFPIA), σε οποιαδήποτε αλλαγή θα μειώνει τις διαπιστούμενες ανισότητες πρόσβασης των ασθενών στα φάρμακα, αλλά και την έλλειψη φαρμάκων, εξέφρασε μετά από συνάντηση που είχε σήμερα το πρωί με τον Υπουργό Υγείας Φίλιππο Πατσαλή, ο διευθυντής της EFPIA, Richard Bergstrom.

«Βλέπουμε στον κόσμο πολλές ανισότητες στην πρόσβαση των ασθενών στα φάρμακα και έλλειψη φαρμάκων, όπως και εδώ στην Κύπρο, έτσι οποιαδήποτε αλλαγή που θα μειώνει τις ανισότητες πρόσβασης των ασθενών στα φάρμακα τις υποστηρίζουμε», δήλωσε ο κ. Bergstrom. Όπως ανέφερε, είχε μια καλή ανταλλαγή απόψεων με τον Κύπριο Υπουργό Υγείας, ενώ εξέφρασε την στήριξη του στις μεταρρυθμίσεις στο κυπριακό σύστημα υγείας, για υγεία για όλους.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Φαρμακευτικών Βιομηχανιών επισήμανε ότι η EFPIA ξοδεύει αρκετά χρήματα στην προσπάθειά της να αναπτύξει νέα φάρμακα, υποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχει λόγος γι’ αυτό αν τα φάρμακα δεν φθάνουν στους ανθρώπους. Ο κ. Bergstrom είπε επίσης ότι κατά τα τελευταία χρόνια είχε πολλές συναντήσεις με Υπουργούς Υγείας και Υπουργούς Οικονομικών της Ευρώπης και ότι η EFPIA κατέληξε σε 20 συμφωνίες με Κυβερνήσεις.

Εξέφρασε τέλος την προσδοκία για διάλογο μεταξύ του Υπουργείου Υγείας της Κύπρου για μια τέτοια συμφωνία, που συμπίπτει όπως σημείωσε, με τις προσπάθειες μεταρρύθμισης της χώρας στο σύστημα υγείας της.

Σημειώνεται πως στη συνάντηση του διευθυντή της EFPIA με τον Φίλιππο Πατσαλή, συμμετείχαν και μέλη της Κυπριακής Ένωσης Φαρμακευτικών Εταιρειών Έρευνας και Ανάπτυξης (ΚΕΦΕΑ).




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











289