Έφη Καμμίτση: Στην υπογραφή συμβολαίων με προσωπικούς γιατρούς προχωρεί ο ΟΑΥ


Στην υπογραφή των συμβολαίων με τους προσωπικούς γιατρούς προχωρεί αυτή την εβδομάδα, ο Οργανισμός Ασφάλισης Υγείας (ΟΑΥ), όπως δηλώνει στο ΚΥΠΕ, η Αναπληρώτρια Διευθύντρια του Οργανισμού Έφη Καμίτση, προσθέτοντας ότι είναι το βήμα πριν τη διαδικασία εγγραφής των δικαιούχων.
«Προχωρούμε με τις υπογραφές των συμβολαίων με τους προσωπικούς γιατρούς. Πάμε όπως ήταν προγραμματισμένο να υπογράψουμε τα συμβόλαια για να μπορούμε να ανακοινώσουμε μετά, την εγγραφή των δικαιούχων για να μπορεί ο κόσμος να βρίσκει τους προσωπικούς γιατρούς που είναι γραμμένοι και να μπορεί να γραφτεί σε προσωπικό γιατρό», σημείωσε.
Ανέφερε ότι μέχρι σήμερα έχουν εγγραφεί πέραν των 360 προσωπικών γιατρών. Προχωρούμε κανονικά αυτή την εβδομάδα, συνέχισε, να υπογράψουμε τα συμβόλαια μαζί τους για να μπορεί ο κόσμος να τους βρίσκει.
Η κ. Καμίτση ανέφερε ότι υπήρξε κινητικότητα την τελευταία εβδομάδα όσον αφορά και την εγγραφή παιδιάτρων, ενώ όπως σημείωσε, «αναμένουμε να υπάρξει και περισσότερο ενδιαφέρον για να εγγραφούν κι εκείνοι του δημοσίου για να έχουμε κι εκεί τα νούμερα που θέλουμε».
Σε σχέση με τις κλινικές στα νοσηλευτήρια, διευκρίνισε ότι είναι στη β΄ φάση οπότε θα αρχίσει η διαβούλευση μαζί τους.
Με τα εργαστήρια όπως τα φαρμακεία και τις φαρμακευτικές εταιρείες, ανέφερε, πάει να κλείσει η διαπραγμάτευση.
«Αναμένεται να μας πουν τη θέση τους. Οι διαβουλεύσεις πήγαν καλά με τους εν λόγω παροχείς και περιμένουμε μια τοποθέτηση», σημείωσε.
Σε σχέση με τις ιδιωτικές κλινικές, είπε ότι μερικές εξέφρασαν ενδιαφέρον, αλλά ότι είναι ενωρίς ακόμα γιατί είναι το 2020 που θα ενταχθούν.
Ερωτηθείσα για τα όσα λέγονται για πολυασφαλιστικό σύστημα μετά τις ευρωεκλογές, η κ. Καμίτση είπε ότι «εμείς δεν το σχολιάζουμε, είναι πολιτικές τοποθετήσεις, εμείς έχουμε τη νομοθεσία μπροστά μας, έχει χρονοδιαγράμματα, το σχέδιο είναι το μονοασφαλιστικό που εφαρμόζεται κι εμείς προχωρούμε βάσει αυτών. Αυτό ψήφισε η Βουλή, έτσι προχωρούμε».
Είπε ότι στον κόσμο θα ανακοινωθεί σύντομα μια ημερομηνία για να γραφτεί στο ΓεΣΥ και σε κατάλογο προσωπικού γιατρού ώστε από την 1η Ιουνίου να λαμβάνονται υπηρεσίες.
«Θα ανακοινωθεί σύντομα αυτή η ημερομηνία μαζί με οδηγίες πώς θα γίνει αυτή η εγγραφή», συμπλήρωσε.Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter
83