Εφέσεις στις αποφάσεις του Διοικητικού Δικαστηρίου, αποφάσισε σύσκεψη στη Νομική Υπηρεσία


ΚΥΠΕ - Εφέσεις θα καταχωρηθούν το συντομότερο στις τρεις αποφάσεις του Διοικητικού Δικαστηρίου σχετικά με την αντισυνταγματικότητα των νομοθεσιών για τη μείωση των απολαβών των δημοσίων υπαλλήλων, τη μη παραχώρηση προσαυξήσεων και τιμαριθμικών επιδομάτων και την εισφορά 3% στο κυβερνητικό σχέδιο σύνταξης, ενώ θα ζητηθεί διάταγμα αναστολής εκτέλεσης των αποφάσεων.

Αυτό αποφάσισε σύσκεψη που έγινε στα γραφεία της Νομικής Υπηρεσίας στην οποία έλαβαν μέρος ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας με λειτουργούς της Νομικής Υπηρεσίας, η Γενική Λογίστρια της Δημοκρατίας, λειτουργοί του Υπουργείου Οικονομικών, η Διευθύντρια του Τμήματος Διοίκησης και Προσωπικού και άλλοι υπηρεσιακοί παράγοντες.
Σύμφωνα με ανακοίνωση της Νομικής Υπηρεσίας, κατά τη σύσκεψη συζητήθηκε το ενδεχόμενο καταχώρησης εφέσεων κατά των τριών αποφάσεων και οι προοπτικές επιτυχίας τους.
Ως αποτέλεσμα της σύσκεψης, σημειώνεται, θα ετοιμασθούν και θα καταχωρηθούν το συντομότερο εφέσεις, και θα ζητηθεί όπως της ακρόασης των εφέσεων επιληφθεί η Πλήρης Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου λόγω της σοβαρότητας του αντικειμένου και των επιπτώσεων τους, όπως επίσης θα ζητηθεί η έκδοση διατάγματος αναστολής εκτέλεσης των τριών αποφάσεων και η εκδίκαση των εφέσεων τους το συντομότερο δυνατό.
Για άλλα επιμέρους ζητήματα που προκύπτουν ως αποτέλεσμα των τριών αποφάσεων, αναφέρεται στην ανακοίνωση, θα ζητηθεί γραπτώς από το Υπουργείο Οικονομικών, γνωμάτευση από τη Νομική Υπηρεσία




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1454