Εφαρμογή πιλοτικού Προγράμματος έγκαιρης παρέμβασης για ανήλικους παραβάτες και τις οικογένειές τους


Το φαινόμενο της νεανικής παραβατικότητας απασχολεί την κυπριακή κοινωνία όπως και όλες σχεδόν τις σύγχρονες κοινωνίες, ιδιαίτερα την τελευταία δεκαετία. Η παρατηρούμενη αύξηση της νεανικής παραβατικότητας ανηλίκων συνιστά δείκτη κοινωνικών προβλημάτων που απαιτεί την επανεξέταση των μέτρων κοινωνικού ελέγχου και στήριξης, αλλά και την παροχή αρωγής και στήριξης των ανηλίκων και των δικτύων που τους περιβάλλουν. Επιπλέον επιβάλλεται η αξιολόγηση

του ρόλου των θεσμών και των νομικών μέτρων που λαμβάνονται πριν και μετά την καταγγελία εναντίον ενός ανήλικου, καθώς επίσης και των μέτρων για την ομαλή κοινωνική επανένταξη των ανηλίκων παραβατών, με σκοπό την αποτροπή της εγκληματικής δραστηριότητας στο μέλλον.

Το Αντιναρκωτικό Συμβούλιο Κύπρου (ΑΣΚ), στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων του, προβαίνει σε πρόσκληση για υποβολή πρότασης που στοχεύει στην παροχή παρεμβάσεων που να απευθύνονται στους ανήλικους/νεαρούς παραβάτες,

αφού διαπιστώνεται ότι εκτός από τα μέτρα εντός του συστήματος ποινικής δικαιοσύνης, παρουσιάζεται σημαντικό κενό σε ό,τι αφορά τη λήψη εξειδικευμένων υπηρεσιών για τους ανήλικους και νεαρούς παραβάτες και τις οικογένειες τους. Το ΑΣΚ, δέχεται προτάσεις με στόχο την εφαρμογή πιλοτικού προγράμματος έγκαιρης παρέμβασης για ανήλικους/νεαρούς παραβάτες και τις οικογένειες τους στην επαρχία Λευκωσίας. Το διαθέσιμο ποσό είναι 8.000 ευρώ.

Ημερομηνία έναρξης του πιλοτικού προγράμματος αναμένεται τον Νοέμβριο του 2015 και η εφαρμογή του δεν πρέπει να ξεπερνά τους 6 μήνες. Τελευταία ημερομηνία υποβολής πρότασης η 30η Σεπτεμβρίου 2015 στις 12:00.

Για περισσότερες λεπτομέρειες διαβάστε εδώ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











410