ΕΔΟΝ: Διαφωνεί με την αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης των κυβερνητικών ιατρών


Το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ εκφράζει την κάθετη διαφωνία του, στην προσπάθεια αύξησης του ορίου συνταξιοδότησης των κυβερνητικών γιατρών στο 68ο έτος ηλικίας. Για την ΕΔΟΝ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, η εναντίωση της στην όποια αύξηση των ορίων αφυπηρέτησης, την βρίσκει κάθετα αντίθετη από θέση αρχής. Η θέση αυτή, όπως τονίζει η ΕΔΟΝ, πηγάζει από την έντονα αντινεανική φιλοσοφία των αυξήσεων στα όρια αφυπηρέτησης που ακολουθείται πανευρωπαϊκά.

Αναφέρει στην ανακοίνωσή του το Κεντρικό Συμβούλιο της ΕΔΟΝ: «Το μέτρο της αύξησης των ορίων, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει το βασικότερο πρόβλημα της κοινωνίας και της νεολαίας που είναι η ανεργία, αλλά αντίθετα, οδηγεί περισσότερους νέους επιστήμονες στην ουρά της ανεργίας. Δεν φτάνει που σήμερα η ανεργία στους νέους ξεπερνά το 40%, οι κυβερνώντες θέλουν να δώσουν στη νέα γενιά τη χαριστική βολή; Παράλληλα υπάρχει ο κίνδυνος, με την παράταση στο 68ο έτος στους κυβερνητικούς γιατρούς, οι έκτακτοι γιατροί του δημοσίου οι οποίοι είναι πέραν του 40% και καλύπτουν καίριες θέσεις στα νοσηλευτήρια (εργοδοτούμενοι με χαμηλόμισθα και αβέβαια συμβόλαια), να μην εργοδοτηθούν.

Οι αρνητικές επιπτώσεις από την υλοποίηση ενός τέτοιου μέτρου δεν έχουν τελειωμό. Να αναφέρουμε ενδεικτικά, το διακύβευμα για τη δημόσια υγεία που προκύπτει από τη διαχείριση ανθρώπινων ζωών από γιατρούς σε τόσο προχωρημένη ηλικία. Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη, εάν στο μέλλον λόγω πλημμελούς άσκησης καθηκόντων οποιουδήποτε γιατρού σε τέτοια ηλικία, χαθούν ανθρώπινες ζωές; Ως ΕΔΟΝ προειδοποιούμε ότι, με τυχόν επέκταση στο 68ο έτος των ορίων αφυπηρέτησης για τους κυβερνητικούς γιατρούς, θα ανοίξει ο δρόμος για επέκταση των ορίων και στους άλλους κλάδους του δημόσιου, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα, όπως έχει συμβεί και με τις προηγούμενες αυξήσεις των ορίων.

Δηλώνουμε για άλλη μια φορά πως θα αντισταθούμε οργανωμένα στην υποθήκευση του μέλλοντος μας. Δούλοι του 21ου αιώνα δε θα γίνουμε!»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











364