ΕΔΕΚ: Η «επιδρομή» της ΕΠΑ στα γραφεία του ΠΙΣ αποτελεί μελανό στίγμα στους δημοκρατικούς θεσμούς


Ο ΠτΔ να αναλάβει πρωτοβουλία για επίλυση των προβλημάτων ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες συμμετοχής του συνόλου των γιατρών στο ΓεΣΥ

Με ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ αναφέρει:

"Η σημερινή «επιδρομή» της ΕΠΑ στα γραφεία του Παγκύπριου Ιατρικού Συλλόγου αποτελεί ένα μελανό στίγμα στους δημοκρατικούς θεσμούς, την ελευθερία του συνδικαλίζεσθαι και της ελευθερίας ο κάθε άνθρωπος να επιλέγει εάν και κατά πόσο επιθυμεί στο πλαίσιο της άσκησης του ελευθέρου επαγγέλματός του να συμβληθεί ή όχι με το ΓεΣΥ.
Η σημερινή συμπεριφορά της ΕΠΑ, ενός κρατικού φορέα, στην ουσία αποτελεί ακόμα μία μορφή επίθεσης σε βάρος του ιατρικού κόσμου, σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση και οι αρμόδιοι φορείς για την εφαρμογή του ΓεΣΥ θα έπρεπε να είχαν λάβει συγκεκριμένα μέτρα και πρωτοβουλίες έτσι ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες συμμέτοχης, του συνόλου, εάν είναι δυνατόν, των γιατρών και κυρίως των ειδικών ιατρών στο πλαίσιο του ΓεΣΥ. Και αυτό για να μπορέσει το ΓεΣΥ να εκπληρώσει τον βασικό του στόχο για προσφορά ποιοτικής προσφοράς περίθαλψης στους πολίτες.
Αυτή η ενέργεια δυναμιτίζει ακόμα περισσότερο το κλίμα και θέτει σε ακόμα μεγαλύτερο κίνδυνο την εφαρμογή του ΓεΣΥ καθώς η επιστημονική, ανθρώπινη και επαγγελματική αξιοπρέπεια του βασικού κλάδου παροχής ιατρικών υπηρεσιών, τίθεται υπό αμφισβήτηση και επιχειρείται να πληγεί.
Καλούμε την κυβέρνηση να παρέμβει αποφασιστικά, να σταματήσει την διαδικασία που εξελίσσεται από την ΕΠΑ και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να αναλάβει πρωτοβουλία για επίλυση των οποιονδήποτε προβλημάτων ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες συμμετοχής του συνόλου των γιατρών στο ΓεΣΥ και κατοχύρωσης στον ασθενή του δικαιώματος για ελεύθερη επιλογή γιατρού και νοσηλευτηρίου.
Αυτή η κατάσταση αποτελεί ακόμα ένα σοβαρό πρόβλημα στη σωστή εφαρμογή του ΓεΣΥ με ότι αυτό συνεπάγεται.
Ευχόμαστε και ελπίζουμε ότι αυτοί που έχουν την ευθύνη θα κάνουν δεύτερες σκέψεις, πιο σοφές, πιο ρεαλιστικές και κυρίως πιο εποικοδομητικές προς όφελος των πολιτών και κυρίως της διασφάλισης ποιοτικής ιατρικής περίθαλψης σε αυτούς".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











274