Έβδομη τελετή ‘White Coat’ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας


Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη 16 Μαΐου στο ανοικτό αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, η έβδομη τελετή ‘White Coat Ceremony’ των φοιτητών της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. H τελετή σηματοδοτεί την έναρξη της κλινικής εξάσκησης των φοιτητών σε νοσοκομεία της Κύπρου, του Ισραήλ, της Αγγλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής με τα οποία η Ιατρική Σχολή είναι συμβεβλημένη.

Στην τελετή συμμετείχαν οι δευτεροετείς φοιτητές του τετραετούς ιατρικού προγράμματος Bachelor of Medicine and Bachelor of Surgery (MBBS) που προσφέρεται σε συνεργασία με το St George’s, University of London, και οι τεταρτοετείς φοιτητές του εξαετούς ιατρικού προγράμματος Doctor of Medicine (MD).

Κατά τη διάρκεια της τελετής οι διευθυντές των δυο ιατρικών προγραμμάτων Δρ. Άδωνις Ιωαννίδης και Δρ. Σούλα Νικολάου, ως επίσης και οι υπεύθυνοι κλινικοί ακαδημαϊκοί, Καθηγητής Τζόζεφ Τζόζεφ και Δρ. Εύης Παγδατής, συγχάρηκαν τους φοιτητές για τη μέχρι τώρα πορεία και τους ευχήθηκαν καλή επιτυχία για τα τελευταία δύο χρόνια της κλινικής εξάσκησης.

Η τελετή ολοκληρώθηκε με την παράδοση της λευκής ιατρικής ρόμπας, ως συμβολικής χειρονομίας για την έναρξη της κλινικής εξάσκησης.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











314