Δυσαρέσκεια για τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας εκφράζει ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος


Τη δυσαρέσκεια και την απογοήτευση ολόκληρου του ιατρικού κόσμου εκφράζει με ανακοίνωση του ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύνδεσμος (ΠΙΣ) με αφορμή πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις του Υπουργού Υγείας ότι οι ιατροί των δημόσιων νοσηλευτηρίων αντιμετωπίζουν τους ασθενείς ως «κατώτερα όντα» και τους συμπεριφέρονται ως να είναι «μπελάς».

«Η υιοθέτηση εκ μέρους του Υπουργού Υγείας τέτοιας επικοινωνιακής πολιτικής που χαρακτηρίζεται από απαξίωση και υποτίμηση προς τους παρόχους υγείας και ιδιαίτερα προς τους ιατρούς των κρατικών νοσηλευτηρίων δεν συνεισφέρει στην προσπάθεια για εποικοδομητικό διάλογο, σε μια κρίσιμη καμπή των διαβουλεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη για την πολύ-αναμενόμενη μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας. Με λύπη μας διαπιστώνουμε ότι τέτοιες αναφορές στιγματίζουν και θίγουν το σύνολο του ιατρικού κόσμου», προστίθεται.

Ο Παγκύπριος Ιατρικός Σύλλογος αναφέρει ακόμα ότι «αναγνωρίζουμε τις δυσκολίες και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Δημόσια Υγεία και είμαστε έτοιμοι να συμβάλουμε με εποικοδομητικό και ουσιαστικό τρόπο για την επίλυση τους και έχουμε επανειλημμένα τονίσει ότι τα κρατικά νοσηλευτήρια αποτελούν την ραχοκοκαλιά του συστήματος υγείας».

Τα προβλήματα του τομέα της υγείας, σύμφωνα με τον ΠΙΣ, δεν πηγάζουν από έλλειψη επιστημονικής κατάρτισης ή επαγγελματικής συνείδησης του ιατρικού κόσμου αλλά ούτε και από το ύψος των ήδη εξευτελιστικών αμοιβών τους.

Ο ΠΙΣ απευθύνει τέλος έκκληση στον Υπουργό Υγείας «να σταματήσει να δυναμιτίζει το καλό κλίμα και την καλή διάθεση του ιατρικού κόσμου να συμβάλει εποικοδομητικά, μέσα από δημοκρατικό διάλογο στην υλοποίηση των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων στον τομέα της Υγείας, οι οποίες θα οδηγήσουν σε ένα λειτουργικό, οικονομικά βιώσιμο και ασθενοκεντρικό σχέδιο υγείας».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











226