Δρ. Μιχάλης Χρυσοστόμου: Τι προσφέρει στις γυναίκες η κοσμητική γυναικολογία


*Συνέντευξη στο Ygeia-News

*Η αισθητική ιατρική δίνει λύσεις στα διάφορα προβλήματα δυσμορφίας ή κακής λειτουργίας της ευαίσθητης περιοχής βελτιώνοντας την σεξουαλική ζωή της γυναίκας

*Εκτός από την Αιδοιοπλαστική ενδιαφέρον υπάρχει για την λευκανση του αιδοίου, δηλαδή η αποκατάσταση του χρώματος σε μερικές γυναίκες οι οποίες έχουν ένα πολύ έντονο σκούρο χρώμα.

Μέχρι πρόσφατα στην Κύπρο ελάχιστες γυναίκες γνώριζαν για την αισθητική γυναικολογία. Μια σύγχρονη ιατρική που προσφέρει λύσεις σε προβλήματα που μέχρι χθες αποτελούσαν ταμπού για την Κύπρια γυναίκα. Για την κοσμητική γυναικολογία όπως επίσης συνηθίζεται να λέγεται η αισθητική γυναικολογία το Ygeia News μίλησε με τον μαιευτήρα χειρουργό – γυναικολόγο δρα Μιχάλη Χρυσοστόμου ο οποίος εφαρμόζει αυτές τις τεχνικές στην Κύπρο. Στη συνέντευξη που ακολουθεί, ο δρ Χρυσοστόμου μιλά ανάμεσα σε άλλα για την αιδοιοπλαστική, για τις επαφές μετά την εμμηνόπαυση χωρίς πόνο, για την αναζωογόνηση του κόλπου αλλά και για επεμβάσεις της έξω γεννητικής περιοχής που βελτιώνουν την σεξουαλική ζωή της γυναίκας.

Αισθητική Γυναικολογία είναι ένας καινούργιος κλάδος της γυναικολογίας ο οποίος ασχολείται αφ ενός μεν με την αποκατάσταση δυσμορφιών των εξωτερικών γεννητικών οργάνων και αφ ετέρου στην αισθητική των γεννητικών οργάνων.

ΕΡ: Μιλάμε για σύγχρονη ιατρική;

ΑΠ: Είναι πραγματικά σύγχρονη ιατρική. Είναι μια υποειδικότητα η οποία τελευταία παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τις γυναίκες κυρίως στην Ευρώπη και την Αμερική.

ΕΡ: Πόσο διαδεδομένη είναι η κοσμητική χειρουργική στη Κύπρο;

ΑΠ: Πιστεύω ότι η κοσμητική χειρουργική είναι αρκετά διαδεδομένη στην Κύπρο. Οι γυναίκες πλέον, ενδιαφέρονται και για την εξωτερική τους εμφάνιση αλλά και για την βελτίωση δυσμορφιών που μπορεί να έχουν στο σώμα τους. Δυσμορφίες τις οποίες επιθυμούν για να τις αποκαταστήσουν.

Τι ζητούν συνήθως οι γυναίκες

ΕΡ: Τι ζητούν συνήθως οι γυναίκες, τι θέλουν να αποκαταστήσουν η ατροφία του κόλπου, και η απώλεια ούρων μέσα από την Αισθητική Χειρουργική Γυναικολογία;

ΑΠ: Η πιο συχνή αισθητική επέμβαση όσον αφορά την γυναικολογία είναι τα υπερτροφικά μικρά χείλη του αιδοίου – πιο γνωστή σαν αιδοιοπλαστική – η οποία είναι και η πιο συχνή επέμβαση που γίνεται στις γυναίκες. Εκτός από την αιδοιοπλαστική ενδιαφέρον υπάρχει για το λεύκανση αιδοίου, δηλαδή η αποκατάσταση του χρώματος σε μερικές γυναίκες οι οποίες έχουν ένα πολύ έντονο σκούρο χρώμα. Με ένα ειδικό λέϊζερ μπορούμε να αφαιρέσουμε τη στιβάδα του αιδοίου η οποία έχει αυτό το έντονο χρώμα και να αποκατασταθεί μ ένα χρώμα πιο φυσιολογικό.

Η Αιδοιοπλαστική

ΕΡ: Την Αιδοιοπλαστική την συναντάμε συχνά στην αισθητική γυναικολογία. θεωρείται δύσκολη επέμβαση;

ΑΠ: Αιδοιοπλαστική είναι η αποκατάσταση της δυσμορφίας των μικρών χειλέων . Πολλές γυναίκες έχουν πολύ μεγάλα χείλη που προκαλούν προβλήματα. Εκτός από το γεγονός ότι παραμένει ο κόλπος εκτεθειμένος σε μολύνσεις όπως επίσης και η ουρήθρα, προκαλούν έντονα προβλήματα όταν η γυναίκα φορά στενό παντελόνι, είτε κολάν, είτε μαγιό. Γι αυτό το λόγο γίνεται η αποκατάσταση. Μέχρι τώρα, πολλές γυναίκες ενώ αντιμετώπιζαν το πρόβλημα αυτό, το θεωρούσαν ταμπού για να το συζητήσουν ακόμα και για να αναζητήσουν λύση. Τελευταία όμως η γυναίκα ενδιαφέρεται, ρωτά και προχωρά στην αποκατάσταση του προβλήματος.

Η ατροφία του κόλπου και η απώλεια ούρων

ΕΡ: Ποιές άλλες υπηρεσίες προσφέρονται από την αισθητική και επανορθωτική χειρουργική γυναικολογία;

ΑΠ: Εκτός από την Αιδοιοπλαστική, είναι η λεύκανση του αιδοίου, τα υποτροφικά μεγάλα χείλη για την αποκατάσταση των οποίων χρησιμοποιείται μια συγκεκριμένη τεχνική όπου βάζουμε λίπος ή υαλουρονικό οξύ ώστε να τα φέρουμε σε ένα φυσιολογικό μέγεθος.

Θεωρώ ότι το πιο συχνό πρόβλημα το οποίο ταλαιπωρεί πάρα πολλές γυναίκες, κυρίως στην εμμηνόπαυση είναι η ατροφία του κόλπου, και η απώλεια ούρων στην προσπάθεια δηλαδή στο βήξιμο η στο φτάρνισμα όπου προκαλείται έντονο πρόβλημα κατά την σεξουαλική επαφή. Οι γυναίκες δεν είχαν άλλη επιλογή από το να χρησιμοποιούν σκευάσματα απλά για να κάνουν πιο λιπαρό τον κόλπο αφ ενός και σε χειρουργικές επεμβάσεις αφ ετέρου. Τώρα με τις καινούργιες τεχνικές που έχουμε όπως είναι ένα λέιζερ τελευταίου τύπου το οποίο μπορεί να κάνει αποκατάσταση της σφρυγηλότητας διεγείροντας δηλαδή τον κόλπο να παράγει κολλαγόνο, η γυναίκα μπορεί να έχει επαφές και μετά την εμμηνόπαυση και να αποφεύγει και τις επεμβάσεις για την απώλεια ούρων.

Το lifting του κόλπου

Εκτός από αυτά, πρόσφατα άρχισε να γίνεται το lifting του κόλπου. Όπως γίνεται στο πρόσωπο γίνεται και στον κόλπο. Είναι μια τεχνική που άρχισε να εφαρμόζεται τους τελευταίου 6 – 8 μήνες. Με υγρό, (αίμα) που παίρνουμε από την γυναίκα, παρασκευάζουμε κάποιους παράγοντες οι οποίοι έχουν την δυνατότητα να αποκαταστήσουν ξανά τον κόλπο, να έχει τη λιπαρότητά του. Κάνουμε έκχυση αυτού του υγρού με αυξητικούς παράγοντες μέσα στον κόλπο ώστε να επαναφέρουμε πάλι τον κόλπο στην πιο νεανική του κατάσταση.

Οι 4 κατηγορίες σεξουαλικής δυσλειτουργίας της γυναίκας

ΕΡ: Συμβάλει η αισθητική γυναικολογία στη θεραπεία γυναικών που παρουσιάζουν σεξουαλικές διαταραχές;

ΑΠ: Μάλιστα! Αυτό είναι το άλλο μεγάλο κεφάλαιο της αισθητικής γυναικολογίας, όπου ασχολείται με την σεξουαλική δυσλειτουργία της γυναίκας. Φαίνεται μέσα από μελέτες ότι ένα μεγάλο ποσοστό των γυναικών έχουν πρόβλημα σεξουαλικό. Δηλαδή υπάρχουν τέσσερεις κατηγορίες. Η πρώτη κατηγορία είναι ότι η γυναίκα δεν θέλει καν ούτε και έχει την επιθυμία να έχει σεξουαλική επαφή ούτε ποτέ μπορεί να φέρει σε πέρας μια σεξουαλική επαφή και ανέρχεται στο 35%. Αυτό έχει κυρίως να κάνει με ψυχολογικά θέματα και είναι εδώ που χρειάζεται η στήριξη κάποιου ψυχολόγου.

Υπάρχει επίσης η κατηγορία όπου η γυναίκα ενώ έχει επιθυμία για σεξουαλική επαφή δεν έρχεται ποτέ σε οργασμό, ένα ποσοστό που αγγίζει το 10 με 15% παγκοσμία. Για το θέμα αυτό παρουσιάζεται μεγάλο ενδιαφέρον σε Ευρώπη και Αμερική γι αυτό και έγιναν και αρκετές μελέτες και έχουν προταθεί και αρκετές θεραπείες. Η πιο σύγχρονες θεραπείες που γίνονται σε αυτή την περίπτωση, είναι η διέγερση είτε της κλειτορίδας είτε του σημείου G με υαλουρονικό οξύ είτε με το πλάσμα που παρασκευάζουμε από αίμα που παίρνουμε από την γυναίκα. Συγκεντρώνουμε λοιπόν αυτούς τους παράγοντες τους οποίους χορηγούμε είτε στο σημείο G είτε δίπλα από την κλειτορίδα και ονομάζεται Ο Shot μια τεχνική πολύ διαδεδομένη στην Αμερική και Ευρώπη με πολύ καλά αποτελέσματα.

ΕΡ: Οι Κύπριες γυναίκες γνωρίζουν την αισθητική γυναικολογία σήμερα, συζητούν άνετα με το γυναικολόγο τα θέματα αυτά ή μήπως εξακολουθεί να υπάρχει ταμπού;

ΑΠ: Πρόκειται για κάτι καινούργιο που δεν υπήρχε προηγουμένως. Μετά από κάποιες συνεντεύξεις που δώσαμε και την δημοσίευση σχετικών άρθρων, άρχισαν πλέον να ενημερώνονται κι να έρχονται στο ιατρείο γυναίκες οι οποίες συζητούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ζητώντας να μάθουν περισσότερα, ώστε να βρουν λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.

*Μαιευτήρας Χειρουργός – Γυναικολόγος

Νοσοκομείο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ

Λεωφ. Βασιλέως Κων/νου 87, Τ.Κ.62237, 8062 ΠΑΦΟΣ

Τηλ. 26 848000, κινητό 99 632084




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











2030