Δρ Χάρης Ζαβρίδης: Αναπόφευκτο το χειρουργείο για να διορθώσουμε τη χαλάρωση του προσώπου


*Συνέντευξη στο Υgeia-News

*Όσο και αν ακούγεται παράξενο το face lift δεν πονά καθόλου!

*Ο Κύπριος εμπιστεύεται τον Πλαστικό Χειρουργό του για να βελτιώσει την εμφάνιση του.

*Τι ζητούν άνδρες από τον Πλαστικό Χειρουργό

Η πλαστική χειρουργική είναι μια ειδικότητα της ιατρικής αρκετά διαδεδομένη στον τόπο μας. Καθημερινά κερδίζει την εμπιστοσύνη των ασθενών αλλά και όλων όσων επιθυμούν να διορθώσουν μια «φυσική» ατέλεια είτε στο πρόσωπο είτε στο σώμα τους. Ένας κλάδος της ιατρικής τον οποίο εμπιστεύονται άνδρες και γυναίκες που επιθυμούν να βελτιώσουν την εμφάνισή τους, χωρίς κανένα ταμπού, όπως τονίζει ο πλαστικός χειρουργός δρ. Χάρης Ζαβρίδης.

Στη συνέντευξή του στο Ygeia News ο δρ. Ζαβρίδης απαντά στις ερωτήσεις του για όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζουμε για την πλαστική χειρουργική!

ΕΡ: Τι είναι η πλαστική χειρουργική και πόσο διαδεδομένη είναι σήμερα στον τόπο μας;

ΑΠ: Η Πλαστική Χειρουργική είναι η ειδικότητα της ιατρικής που με χειρουργικές επεμβάσεις πλάθει το πρόσωπο και το σώμα μας. Η λέξη πλαστική προέρχεται από το ελληνικό ρήμα πλάθω που σημαίνει δίνω σχήμα, δίνω μορφή. Η εμπειρία μου, λέει ότι στη Κύπρο πλέον και διαδομένη είναι η Πλαστική Χειρουργική και κανένα ταμπού δεν υπάρχει. Ο Κύπριος εμπιστεύεται τον Πλαστικό Χειρουργό του για να βελτιώσει την εμφάνιση του.

ΕΡ: Σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται η πλαστική χειρουργική;

ΑΠ: Όποτε θέλουμε να νιώσουμε όμορφα! Αυτός άλλωστε είναι και ο σκοπός της Πλαστικής Χειρουργικής. Να βελτιώσει την εικόνα του προσώπου ή του σώματος μας για να νιώσουμε καλύτερα.

Αναπόφευκτο το χειρουργείο

ΕΡ: Οι θεραπείες εναντίον της γήρανσης αντιμετωπίζονται με ενέσιμα ή είναι απαραίτητο το χειρουργείο;

ΑΠ: Στο face lift, το χειρουργείο δηλαδή είναι αναπόφευκτο. Όποιος θέλει να φαίνεται πιο νέος σημαίνει πρέπει να διορθώσει τη χαλάρωση του προσώπου που αυτό σημαίνει face lift. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος να διορθώσεις τους χαλαρούς μύες του προσώπου και να αφαιρέσεις το χαλαρό δέρμα του προσώπου χωρίς face Lift. Τα ενέσιμα απλά βελτιώνουν τις ρυτίδες και όχι τη χαλάρωση του προσώπου.

ΕΡ: Τι ζητούν από τον πλαστικό χειρουργό, συνήθως οι γυναίκες;

ΑΠ: Τα πάντα! Πλέον η σύγχρονη γυναίκα ζητά να διορθώσει οποιαδήποτε ατέλεια την ενοχλεί!

Το face lift δεν πονά καθόλου!

ΕΡ: Πόσο επώδυνη είναι η λύση του χειρουργείου σε περιπτώσεις αισθητικής προσώπου (face lift).

ΑΠ: Κανένας πόνος. Όσο και αν ακούγεται παράξενο το face lift δεν πονά καθόλου! Μπορεί να υπάρξει πρήξιμο και μελανιές αλλά πόνος καθόλου.

ΕΡ: Εφαρμόζονται άλλες τεχνικές πιο εύκολες από ότι ένα χειρουργείο με τα ίδια καλαίσθητα αποτελέσματα;

ΑΠ: Καταρχήν να πω ότι όποιος θέλει θεραπεία χωρίς χειρουργείο πρέπει να γνωρίζει ότι δεν πρόκειται να έχει τα φυσικά και τα μόνιμα αποτελέσματα της πλαστικής χειρουργικής. Επίσης πρέπει να γνωρίζει ότι δεν μπορεί να διορθωθεί η χαλάρωση του δέρματος χωρίς να αφαιρεθεί δέρμα. Άρα το χειρουργείο είναι αναντικατάστατο για να διορθώσουμε τη χαλάρωση του προσώπου. Χαλάρωση προσώπου σημαίνει ότι χαλαρώνουν οι μύες που βρίσκονται κάτω από το δέρμα αλλά και χαλαρό δέρμα. Για να έχεις φυσικό αποτέλεσμα και με διάρκεια πρέπει να διορθώσεις και τους μύες και το δέρμα. Αυτό σημαίνει face Lift. Όλες οι άλλες θεραπείες ασχολούνται με τις ρυτίδες και τη περιποίηση του δέρματος και όχι με τη χαλάρωση των μυών και τη χαλάρωση του δέρματος.

Επανορθωτική και αισθητική χειρουργική

ΕΡ: Πέρα από τις επεμβάσεις για καθαρά αισθητικούς λόγους ο πλαστικός χειρουργός αναλαμβάνει την αποκατάσταση σοβαρών περιστατικών μετά από ένα ατύχημα π.χ. έγκαυμα ή οτιδήποτε άλλο αλλά και αποκατάσταση στήθους μετά από μαστεκτομή. Πόσο δύσκολη είναι η αντιμετώπιση των περιστατικών αυτών; Μπορούν να αντιμετωπιστούν με ένα μόνο χειρουργείο;

ΑΠ: Για τον πλαστικό χειρουργό δεν υπάρχει διαφορά μεταξύ επανορθωτικής και αισθητικής χειρουργικής. Μία γυναίκα είτε έτυχε να γεννηθεί με πολύ μικρό στήθος (αμαστία), είτε έτυχε να γεννηθεί με ένα στήθος, είτε έτυχε να της γίνει μαστεκτομή λόγω καρκίνου στο στήθος το ζητούμενο είναι ένα. Να κάνει πλαστική στήθους να το διορθώσει. Και έχει περιπτώσεις που για να πετύχεις τέλειο αποτέλεσμα μπορεί να χρειαστεί και δεύτερη επέμβαση. Δύσκολο είναι αυτό που δεν ξέρεις να κάνεις.

ΕΡ: Πολλοί άνθρωποι έχουμε την απορία για το πιο είναι το μυστικό και δεν φαίνεται η τομή στη περίπτωση της πλαστικής χειρουργικής;

ΑΠ: Μυστικά δεν υπάρχουν. Ούτε μαγικά! Απλά τοποθετούμε τις τομές σε σημεία που δεν φαίνονται.

Πιο πλούσιο στήθος

ΕΡ: Οι γυναίκες που θέλουν να αποκτήσουν ένα πιο πλούσιο στήθος από αυτό που διαθέτουν, για καθαρά αισθητικούς λόγους, ποια διαδικασία θα πρέπει να ακολουθήσουν; Μετά από κάποια χρόνια θα πρέπει να επαναλάβουν την ίδια επέμβαση;

ΑΠ: Η διαδικασία είναι μία. Να επισκεφτούν τον ειδικό. Τον πλαστικό Χειρουργό. Είναι ο εξειδικευμένος επιστήμονας που θα προτείνει στη γυναίκα ποια είναι η καλύτερη τεχνική για τη δική της περίπτωση. Δεν είναι απαραίτητο να επαναλάβουν την ίδια επέμβαση μετά από χρόνια.

Τι ζητούν οι άνδρες!!

ΕΡ: Τελικά η πλαστική χειρουργική είναι γυναικεία υπόθεση ή αφορά και τους άνδρες;

ΑΠ: Και τους άνδρες. Η ομορφιά δεν είναι αποκλειστικό προνόμιο της γυναίκας!

ΕΡ: Τι ζητούν οι άνδρες από ένα πλαστικό χειρουργό;

ΑΠ: Ότι ζητά και μία γυναίκα! Επεμβάσεις δηλαδή που θα τον κάνουν πιο ωραίο όπως η ρινοπλαστική και η ωτοπλαστική και επεμβάσεις που θα τον κάνουν πιο νέο όπως η βλεφαροπλαστική και το facelift.

ΕΡ: Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει τις επεμβάσεις αισθητικής;

ΑΠ: Όχι. Ο κόσμος πιστεύει ότι είναι ένας είδος επένδυσης να ξοδέψει ένα λογικό ποσό για την εμφάνιση του. Νιώθει ασφάλεια να βελτιώνει την εμφάνιση του και να προσφέρει κάτι ωραίο για τον εαυτό του.

Κέντρο πλαστικής Χειρουργικής

Χάρης Ζαβρίδης M.D, Ph.D

Λεωφ. Σπύρου Κυπριανού 20

2ος όροφος, γραφείο 202

1075 Λευκωσία , Κύπρος

Τηλ.22 445588

Πάφος: Κυανούς Σταυρός, τηλ. 26 221111




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











2952