ΔΗΣΥ: Να συνεχιστεί ο διάλογος και να ενταχθούν περισσότεροι γιατροί στο ΓεΣΥ


Με ανακοίνωσή του ο ΔΗΣΥ αναφέρει:

"Από σήμερα τα δημοσία νοσηλευτήρια λειτουργούν, διοικητικά και οικονομικά, κάτω από την εποπτεία του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας. Είναι ένα σημαντικό βήμα στην πορεία αυτονόμησης των κρατικών νοσοκομείων και στην πορεία εφαρμογής του ΓεΣΥ.
Το 2019 είναι η χρόνια εφαρμογής αυτής της μεγάλης μεταρρύθμισης. Μετά από δεκαετίες συζητήσεων και αναβλητικότητας, ήρθε η ώρα της πρακτικής εφαρμογής. Η πολιτική βούληση και επιμονή της κυβέρνησης και του Δημοκρατικού Συναγερμού, με τη στήριξη όλων των κομμάτων εντός Βουλής, αποτυπώνει και τη θέληση για την προσφορά αναβαθμισμένων υπηρεσιών υγείας σε όλους τους πολίτες του τόπου.
Σημαντικός πυλώνας στην εφαρμογή είναι οι υπηρεσίες των κρατικών νοσηλευτηρίων που χρειάζεται να αναδείξουν το βάθος της ποιότητάς τους αλλά και το εύρος του καταρτισμένου προσωπικού τους. Η αυτονόμηση είναι απαραίτητη για να μπορούν να λειτουργήσουν με μεγαλύτερη ευελιξία και να αντιμετωπίσουν τις αυξημένες προκλήσεις που θα προκύψουν ενόψει εφαρμογής του ΓεΣΥ.
Το ζητούμενο βεβαίως είναι να έχουν οι πολίτες όσο το δυνατόν περισσότερες επιλογές όταν θα χρειαστούν είτε να επισκεφτούν ένα γιατρό είτε να νοσηλευτούν. Είναι για αυτό που είναι κρίσιμο να συνεχιστεί ο διάλογος και να ενταχθούν όσο το δυνατόν περισσότεροι γιατροί στο Γενικό Σύστημα Υγείας.
Ως Δημοκρατικός Συναγερμός επαναλαμβάνουμε για άλλη μια φορά την πολιτική μας θέληση για την εφαρμογή του ΓεΣΥ όπως αυτό ψηφίστηκε τον Ιούνιο του 2017".




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











296