Δίωρη στάση εργασίας εξήγγειλαν οι νοσηλευτές στα ΤΑΕΠ Λευκωσίας και Λεμεσού


Δίωρη στάση εργασίας για την Παρασκευή το πρωί εξήγγειλαν οι νοσηλευτές στα ΤΑΕΠ Λευκωσίας και Λεμεσού, σε περίπτωση δεν επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα της έλλειψης κλινών στα Γενικά Νοσοκομεία Λευκωσίας και Λεμεσού.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Κλάδος Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΑΣΥΔΥ, «διαπιστώνουμε ότι δεν λαμβάνεται σοβαρά υπόψη το μέγεθος του προβλήματος και ούτε διαφαίνεται, κατά τη γνώμη μας, πρόθεση για επίλυση του προβλήματος με το δικαιολογητικό την εφαρμογή του Γε.Σ.Υ και την αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων». «Αν μέσα στις επόμενες 24 ώρες δεν ληφθούν μέτρα επίλυσης του προβλήματος, το Νοσηλευτικό Προσωπικό των ΤΑΕΠ Λευκωσίας και Λεμεσού θα κατέλθει σε δίωρη στάση εργασίας στις 23 Ιανουαρίου 2015 από τις 08:00 μέχρι τις 10:00», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΑΣΥΔΥ: «Σε σχέση με το θέμα της έλλειψης κλινών στα Γενικά Νοσοκομεία Λευκωσίας και Λεμεσού και παρά τις συνεχείς μας παραστάσεις προς τους αρμόδιους λειτουργούς του Υπουργείου, αλλά και σε σχέση με τις πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Υγείας το Διοικητικό Συμβούλιο του κλάδου επιθυμεί να ανακοινώσει τα ακόλουθα:

1)Η έλλειψη κλινών και η παρατεταμένη παραμονή ασθενών στα ΤΑΕΠ αποτελεί διαχρονικό πρόβλημα, το οποίο το τελευταίο καιρό έχει επιδεινωθεί χωρίς την εξεύρεση οποιασδήποτε οριστικής λύσης.

2) Διαπιστώνουμε ότι δεν λαμβάνεται σοβαρά υπόψη το μέγεθος του προβλήματος και ούτε διαφαίνεται, κατά τη γνώμη μας, πρόθεση για επίλυση του προβλήματος με το δικαιολογητικό την εφαρμογή του Γε.Σ.Υ και την αυτονόμηση των κρατικών νοσηλευτηρίων.

3) Ως νοσηλευτικό προσωπικό δεν είμαστε διατεθειμένοι να καταστούμε συνεργοί σε αυτή τη κατάσταση, η οποία επιβαρύνει περαιτέρω την υγεία των ασθενών που παραμένουν για πολλές ώρες στα τροχήλατα των ΤΑΕΠ (ιδιαίτερα των ηλικιωμένων και των σοβαρά ασθενών με όλα τα αρνητικά συνεπακόλουθα). Η πιο πάνω κατάσταση έχει και ως αποτέλεσμα την αδυναμία εξυπηρέτησης νέων ασθενών που προσέρχονται, με κίνδυνο απώλειας ζωών σε περίπτωση σοβαρού περιστατικού.

Ενόψει των πιο πάνω αν μέσα στις επόμενες 24 ώρες δεν ληφθούν μέτρα επίλυσης του προβλήματος το Νοσηλευτικό Προσωπικό των ΤΑΕΠ Λευκωσίας και Λεμεσού θα κατέλθει σε δίωρη στάση εργασίας στις 23 Ιανουαρίου 2015 από τις 08:00 μέχρι τις 10:00».

Διαβάστε εδώ: Φίλιππος Πατσαλής: Οι κλίνες των δημοσίων νοσηλευτηρίων δεν μπορούν να αυξηθούν




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











273