Σε ισχύ ο περιορισμός μετακινήσεων σε όλη την Ελλάδα, από τις 9 το βράδυ έως τις 5 το πρωί


Σε εφαρμογή βρίσκεται από απόψε( Παρασκευή) ο περιορισμός στις μετακινήσεις των πολιτών σε όλη τη χώρα, από τις 21:00 έως τις 5:00 το πρωί. Οι μετακινήσεις που επιτρέπονται είναι αυστηρά και μόνο για λόγους εργασίας, υγείας και συνοδείας των κατοικίδιων ζώων σε κοντινή απόσταση από την κατοικία.

Σημειώνεται ότι οι μετακινήσεις κατά τις συγκεκριμένες ώρες γίνονται με βεβαίωση εργαζομένου αν η μετακίνηση πραγματοποιείται για λόγους εργασίας ή με αποστολή SMS ή έντυπη βεβαίωση κατ' εξαίρεση μετακίνησης, αν πρόκειται για μετακινήσεις για λόγους υγείας (με sms με τον κωδικό 1) ή για κίνηση με το κατοικίδιο (sms με τον κωδικό 6).

Κατά αντιστοιχία προσαρμόζεται και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων τροφίμων, των φαρμακείων, των συνεργείων αυτοκινήτων, τα οποία θα κλείνουν πλέον όλα στις 20.30 το βράδυ.

Σχετικά με την εστίαση η παράδοση κατ' οίκον (delivery) επιτρέπεται και μετά τις 9 το βράδυ και μέχρι το κλείσιμο των καταστημάτων που παρέχουν αυτή την υπηρεσία. Επίσης, επιτρέπεται και η παραλαβή από τα καταστήματα (take away), η οποία όμως δεν μπορεί να αποτελεί τον βασικό λόγο μετακίνησης και γίνεται μόνο στο πλαίσιο ενός από τους προβλεπόμενους λόγους κατ' εξαίρεσης μετακίνησης.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ:  Φωτεινή επιγραφή στη λεωφ. Συγγρού ανακοινώνει το νέο ωράριο απαγόρευσης της κυκλοφορίας, Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020. Αυστηρότερα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από σήμερα για τον περιορισμό της μετάδοσης του κορονοϊού με απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 21.00 μμ έως και τις 05.00 πμ. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/Αλέξανδρος Μπελτές




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











948