ΠΑΣΥΝΟ: Στελέχωση νοσοκομείων με επιπλέον νοσηλευτές και οδηγίες σύμφωνα με πρωτόκολλα


Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών με επιστολή της προς τον Πρόεδρο του ΟΚΥπΥ κ. Μάριο Παναγίδη ζητά την άμεση λήψη μέτρων για προστασία του νοσηλευτικού προσωπικού και των ασθενών από τον ιό COVID 19.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, ζητείται επίσης όπως οι επαγγελματίες υγείας εφοδιαστούν με τις κατάλληλες ενδυμασίες και τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό που χρειάζονται για αντιμετώπιση της κατάστασης.

«Η ασφάλεια του προσωπικού θα διασφαλίσει και τη δυνατότητα του συστήματος υγείας να αντέξει αφού θα μπορέσει να μειώσει τις απώλειές του σε ανθρώπινο δυναμικό», αναφέρει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

Συγκεκριμένα, η συντεχνία ζητά, ανάμεσα σε άλλα, να ληφθούν άμεσα και χωρίς καμιά χρονοτριβή, τα πιο κάτω μέτρα:

  • Να δίνονται σαφείς και γραπτές οδηγίες προς τους επαγγελματίες υγείας, σύμφωνα με τα πρωτόκολλα, για καλύτερο συντονισμό και επικοινωνία.
  • Να τηρούνται σαφή πρωτόκολλα και οδηγίες αναφορικά με την προετοιμασία του νοσηλευτή.

Η συντεχνία ζητά άμεσα όπως ενισχυθεί η στελέχωση με επιπλέον νοσηλευτές, τονίζοντας ότι τα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα εδώ και πολύ καιρό και ήδη αριθμός νοσηλευτών βρίσκεται σε καραντίνα ή αυτοπεριορισμό.

Πέραν τούτου η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. καλεί τον Πρόεδρο του ΟΚΥπΥ να την ενημερώσει όσον αφορά τους επαγγελματίες υγείας που ανήκουν στις ακόλουθες ομάδες: ευπαθείς ομάδες νοσηλευτών που πρέπει να προστατευθούν, μονογονιοί και για τις περιπτώσεις κατά τις οποίες και οι δύο γονείς είναι νοσηλευτές.

Η συντεχνία καταληκτικά αναφέρει ότι «είμαστε και θα παραμείνουμε στην πρώτη γραμμή, δώστε σε μας τα εφόδια να το κάνουμε σωστά».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











2407