ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.: Το νοσηλευτικό προσωπικό δηλώνει το παρών του στις επάλξεις


«Με μεγάλες θυσίες και στερήσεις αποτελεί σημαντική παράμετρο στην αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19»

H ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. σε ανακοίνωσή της, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Νοσηλευτών, αναφέρει ότι «παρά τις αντίξοες συνθήκες στον χώρο εργασίας το νοσηλευτικό προσωπικό δηλώνει για ακόμα μια χρονιά το “παρών” του στις επάλξεις και αντιμετωπίζει με αυταπάρνηση, αξιοπρέπεια και ανιδιοτέλεια κάθε πρόβλημα και ανάγκη που παρουσιάζεται στις δομές των υπηρεσιών της υγείας στις οποίες εργάζεται».

Το Δ.Σ. της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. εκφράζει τον σεβασμό και ταυτόχρονα συγχαίρει το νοσηλευτικό προσωπικό της Κύπρου για το ουσιαστικό έργο που επιτελεί καθημερινά παρέχοντας ποιοτική νοσηλευτική φροντίδα και νοσηλεία στον ασθενή, με ευαισθησία και ανθρώπινο πρόσωπο.

«Η Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτή αποτελεί την ελάχιστη πράξη τιμής και αναγνώρισης στο έργο και στην προσφορά των νοσηλευτών σε όλο τον κόσμο. Η Νοσηλευτική αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους του συστήματος υγείας, με πρωταγωνιστές τους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες που διαδραματίζουν έναν ρόλο απαιτητικό αλλά ταυτόχρονα και ευαίσθητο. Βρίσκονται δίπλα στον ασθενή και με υψηλό το αίσθημα ευθύνης, αφοσίωση και αγάπη, του παρέχουν φροντίδα και ανακούφιση από την ασθένειά του. Είναι οι επαγγελματίες υγείας που έρχονται σε επαφή με τον ασθενή συνεχώς, γνωρίζουν τις ανάγκες του και προσπαθούν να τις ικανοποιούν. Μαθαίνουν, φροντίζουν, αξιολογούν, ενημερώνουν και στηρίζουν τον ασθενή», αναφέρει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter2037