ΠΑΣΥΝΟ: Το 2023 συνεχίζουμε τις μάχες για στελέχωση και ικανοποίηση τού αιτήματος επικινδυνότητας


Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών, με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς,εκφράζει την ευχή πως «η νέα χρονιά θα φέρει καλύτερες συνθήκες εργασίας, λιγότερο πιεστικά ωράρια, σεβασμό στο επάγγελμα τού νοσηλευτή και της νοσηλεύτριας και διασφάλιση του ανθυγιεινού επαγγέλματος».

Όπως αναφέρει, «όπως και τα τελευταία χρόνια, το 2022 ήταν μια δύσκολη χρονιά για τους επαγγελματίες υγείας αλλά και για ολόκληρη την ανθρωπότητα. Παρόλο που περάσαμε τα δύσκολα με τον ιό COVID-19, τα νοσηλευτήρια και το σύστημα υγείας δέχονται μεγάλες προκλήσεις όπως υποστελέχωση τμημάτων, άνοιγμα νέων Μονάδων χωρίς επαρκές προσωπικό, νοσηλευτές δυο ταχυτήτων. Δίνουμε μάχες για καλύτερη νοσηλευτική στελέχωση και για συνεχή στελέχωση των κλινικών/τμημάτων ημερήσιας νοσηλείας ώστε το  προσωπικό μας να μην καταπονείται σωματικά και ψυχικά».

«Το 2023 θα συνεχίσουμε να δίνουμε τις μάχες για επαρκή στελέχωση των νοσηλευτηρίων, για καλύτερες συνθήκες εργασίας τού προσωπικού και για ικανοποίηση του αιτήματος επικινδυνότητας. Επίσης, θα συνεχίσουμε τις μάχες για τους νεοεισερχόμενους νοσηλευτές στον ΟΚΥπΥ και για καλύτερες συνθήκες εργασίας για τους νοσηλευτές στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, ένα νοσηλευτήριο που λειτουργεί σε άθλιες συνθήκες εργασίες και εξαιρετικά επικίνδυνο περιβάλλον. Υποσχόμαστε ότι δεν θα σταματήσουμε να παλεύουμε με τις διοικήσεις των νοσοκομείων και ιδιαίτερα με τον ΟΚΥπΥ για τη σωστή στελέχωση σύμφωνα με τις ενδεδειγμένες αναλογίες νοσηλευτών – ασθενών», αναφέρει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

Η συντεχνία επισημαίνει πως «υποδεχόμαστε το 2023 με την προσδοκία ότι θα περιοριστούν οι ακατανόητες, πολλές φορές, πρακτικές που λαμβάνονται από ανθρώπους που δεν έχουν καμιά απολύτως σχέση με την υγεία και τα νοσοκομεία. Θα διασφαλίσουμε και θα παλέψουμε μέχρι τέλους για το δικαίωμα του κάθε εργαζόμενου για κατάλληλες συνθήκες εργασιακού περιβάλλοντος και αμοιβών και γενικά για καλύτερες μέρες στον τόπο, στην κοινωνία και την οικονομία».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1329