ΠΑΣΥΝΟ: Στο έλεος της πολιτείας ασθενείς και εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας


«Ακόμη μια φορά πως «το νοσηλευτικό προσωπικό εργάζεται με νύχια και με δόντια για να διαχειριστεί την κατάσταση αλλά πλέον είναι πέραν των δυνάμεων τους».

Καταγγελίες για υπερπληρότητες ενώ καλπάζουν τα κρούσματα COVID – 19

Με ανακοίνωσή της η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. αναφέρει ότι «οι ασθενείς και το προσωπικό στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας παραμένουν στο έλεος της πολιτείας για άλλη μια φορά, και ειδικά τώρα τις γιορτινές μέρες, ενώ την ίδια ώρα τα κρούσματα του COVID – 19 και της νέας μετάλλαξης αυξάνονται και πληθύνονται».

«Σαν παιδιά ενός κατώτερου θεού, παρατημένα από την κοινωνία και την Πολιτεία, οι ασθενείς και οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου ζουν αυτές τις μέρες τον δικό τους Γολγοθά. Δεν φτάνει που βρίσκονται μακριά από τις οικογένειές τους, σε ένα άθλιων συνθηκών νοσηλευτήριο, είναι στοιβαγμένοι ο ένας πάνω στον άλλον καθώς η πληρότητά του έχει ξεπεράσει από καιρού τα αποδεκτά επίπεδα», καταγγέλλει η συντεχνία.

Από την άλλη τονίζει για ακόμη μια φορά πως «το νοσηλευτικό προσωπικό εργάζεται με νύχια και με δόντια για να διαχειριστεί την κατάσταση αλλά πλέον είναι πέραν των δυνάμεων τους».

«Η υπερπληρότητα του Νοσοκομείου βρίσκεται εκτός αποδεκτών ορίων, ημέρες γιορτών, με άμεσες επιπτώσεις στη στελέχωσή του, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα για την ασφάλεια και υγεία του προσωπικού», αναφέρει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

«Ήδη, τα μέλη μας εκφράζουν τις έντονες ανησυχίες και τους φόβους τους ότι μια μέρα θα είναι μάρτυρες ενός κακού, το οποίο δεν θα μπορούν να το αποτρέψουν και δεν θα έχουν απολύτως καμιά ευθύνη για αυτό», συνεχίζει η συντεχνία.

Τέλος, εκφράζει τις σοβαρές ανησυχίες της για τους εργασιακούς κινδύνους που ελλοχεύουν στον θάλαμο 37, τους οποίους κοινοποίησαν σε πρόσφατη επιστολή τους στην Υπηρεσία, για τα οποία δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











2309