ΠΑΣΥΝΟ: Σας καλούμε να μας βοηθήσετε, χωρίς τη δική σας υπεύθυνη στάση, οι μάχες θα χαθούν


Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών, με την ευκαιρία του Πάσχα, απευθύνει μήνυμα αγάπης και αισιοδοξίας προς τους επαγγελματίες υγείας και καλεί τον κυπριακό λαό να επιδείξει υπεύθυνη στάση και να εφαρμόσει τα μέτρα προστασίας, ώστε η Κύπρος να μπορέσει να επιστρέψει στην «κανονικότητα»:

«Θέλουμε να εκφράσουμε και δημόσια τη μεγάλη ευγνωμοσύνη μας στον κάθε νοσηλευτή και την κάθε νοσηλεύτρια, στους επισκέπτες και τις επισκέπτριες υγείας και τις μαίες/μαιευτές, που δίνουν τις μεγάλες μάχες σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία, υπερβάλλουν καθημερινά εαυτόν για να σώσουν ανθρώπινες ζωές. Εδώ και πάνω από ένα χρόνο δίνετε μάχες, συλλογικά και προσωπικά, για να κρατήσετε χαμηλά τα κρούσματα της πανδημίας του COVID - 19 παρά τις αντίξοες και πιεστικές συνθήκες εργασίας σας. Είμαστε περήφανοι για σας, για τη γενναιότητά σας, την υπομονή και το κουράγιο σας και προσευχόμαστε για καλύτερες μέρες», αναφέρει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

Η συντεχνία των νοσηλευτών καλεί για άλλη μια φορά τους πολίτες να εφαρμόζουν πιστά τα μέτρα ώστε σύντομα η Κύπρος να μπορέσει να διαχειριστεί τα αυξημένα κρούσματα της  πανδημίας: «Σας εκλιπαρούμε να είστε συνεπείς στην τήρηση των οδηγιών και στη σχολαστική εφαρμογή των μέτρων προστασίας και αποστασιοποίησης. Αντιλαμβανόμαστε πως κουραστήκατε, σωματικά και ψυχολογικά. Όμως, σκεφτείτε τους λειτουργούς υγείας, τους νοσηλευτές των ΜΕΘ που δίνουν κάθε μέρα τις μάχες τους, με νύχια και με δόντια. Μήπως αυτοί δεν είναι άνθρωποι; Αυτοί δεν έχουν οικογένειες και παιδιά; Μακάρι να μπορούσατε να περάσετε από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και να δείτε τη μάχη μεταξύ ζωής και θανάτου που δίνουν οι ασθενείς και την παράλληλη τη μάχη που δίνουν οι επαγγελματίες υγείας», τονίζει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

«Το φετινό Πάσχα είναι για άλλη μια χρονιά διαφορετικό. Η φετινή Ανάσταση μάς βρίσκει σε νέο lockdown για διαχείριση μιας παρατεταμένης πρωτοφανούς πανδημίας. Θα θέλαμε να εκφράσουμε και δημόσια την απεριόριστη ευγνωμοσύνη μας στους λειτουργούς υγείας. Όλοι πλέον έχουμε αντιληφθεί πως αυτός ο αόρατος εχθρός δεν είναι λόγια αλλά η στυγνή και κρίσιμη πραγματικότητα. Σας καλούμε για άλλη μια χρονιά να μας βοηθήσετε. Χωρίς τη δική σας υπεύθυνη στάση, οι μάχες θα χαθούν», καταλήγει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











2012