ΠΑΣΥΝΟ: Ο ΟΚΥπΥ προκαλεί και τορπιλίζει την προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας


«Οι νοσηλευτές κρατάνε όρθια  τα νοσηλευτήρια και εργάζονται σε συνθήκες πίεσης και υποστελέχωσης»

H ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. εκφράζει τη λύπη της για τη στάση του ΟΚΥπΥ ο οποίος, όπως αναφέρει, σε ανακοινώσεις του την επόμενη ημέρα της συνάντησης με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας προκαλεί και τορπιλίζει την προσπάθεια του κ. Αναστασιάδη.

Η συντεχνία αναφέρεται «στις ανακρίβειες αναφορικά με την ασφαλή στελέχωση των μονάδων και άλλων τμημάτων/θαλάμων και με τον αριθμό των προσλήψεων για τα τμήματα εσωτερικής νοσηλείας που δεν στελεχώθηκαν ποτέ όπως συμφωνήθηκε».

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. τονίζει πως «η συνάντηση με τον Πρόεδρο και τους κλάδους των νοσηλευτών και ιατρών, παρουσία του Υπουργού Υγείας και της Γενικής Διευθυντρίας, έγινε σε καλό κλίμα και συζητήθηκαν τα διοικητικά και λειτουργικά προβλήματα των δημόσιων νοσηλευτηρίων».

Όπως τονίζεται, «διαφάνηκε ότι η παρούσα διοίκηση του ΟΚΥπΥ πάσχει αν και ο νόμος είναι καλά σχεδιασμένος».

Η συντεχνία αναφέρεται στις διαβεβαιώσεις του Προέδρου  ότι έδωσε ρητές εντολές για αλλαγή συμπεριφορών  και πρακτικών. «Διαπιστώνουμε ότι υπάρχει απουσία ουσιαστικού διαλόγου μεταξύ της συντεχνίας μας και του ΟΚΥπΥ σε πολλά θέματα που αφορούν τους νοσηλευτές, κακή επικοινωνία και διαβούλευση», εξηγεί.

Επίσης, αναφέρει ότι «οι νοσηλευτές κρατάνε όρθια  τα νοσηλευτήρια και εργάζονται σε συνθήκες πίεσης και υποστελέχωσης αφού επωμίστηκαν τη νοσηλεία όλων των περιστατικών Covid - 19 μέσα στην πανδημία, διαχειρίζονται τα επείγοντα περιστατικά, λειτουργούν εντατικές μοναδικές παγκύπρια και νοσηλεύουν όλα τα δύσκολα, βαριά και πολύπλοκα περιστατικά τα οποία, πολλές φορές, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ούτε ο ιδιωτικός τομέας».

Η συντεχνία επίσης αναφέρει πως «αναδείξαμε την  ανάγκη προώθησης του νοσηλευτικού επαγγέλματος από μέρος της πολιτείας και έγιναν ειδικές αναφορές στην προσπάθεια του Υπουργού Υγείας και της Γενικής Διευθυντρίας για τη διαχείριση της πανδημίας και το πρόγραμμα εμβολιασμού που εφαρμόζεται».

Τέλος, η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. καταλήγει ότι «μετά από παράκληση του Προέδρου αναστείλαμε την εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από Βουλή καθώς εξασφαλίσαμε διαβεβαιώσεις ότι οι Μονάδες θα  στελεχωθούν κατάλληλα. Η συντεχνία δεν εφησυχάζει αν δεν επιλυθεί οριστικά πρόβλημα της υποστελέχωσης στα δημόσια αυτόνομα νοσηλευτήρια».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter
2420