ΠΑΣΥΝΟ: Ο ΟΚΥπΥ μετακινεί νοσηλευτές από το υποστελεχωμένο νοσοκομείο Λάρνακας


H ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. εκφράζει την αγανάκτησή της από την απρόσμενη απόφαση της διοίκησης του ΟΚΥπΥ να μετακινήσει άλλους 4 νοσηλευτικούς λειτουργούς, πέραν των 13 που μετακινήθηκαν πέρσι, από το Νοσοκομείο Λάρνακας στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου.

Όπως αναφέρει «η διοίκηση μετακίνησε προσωπικό χωρίς να ληφθούν οι πρακτικές ανάγκες του νοσοκομείου και των τμημάτων του, τα οποία είναι ήδη υποστελεχωμένα, και χωρίς να ληφθεί υπόψη η ιδιαιτερότητα της συγκεκριμένης χρονικής περιόδου και των προγραμματισμένων καλοκαιρινών αδειών του νοσηλευτικού προσωπικού».

«Γινόμαστε μάρτυρες μιας κατάστασης όπου λαμβάνονται τελεσίδικες αποφάσεις σε μια νύκτα και χωρίς να ενημερωθούμε και να συζητήσουμε το θέμα. Δυστυχώς, το επιχειρησιακό πλάνο του Οργανισμού έχει εκτεθεί ανεπανόρθωτα για άλλη μια φορά, αφού συνεχίζει να προτιμά και να ακολουθεί την τακτική τού “αποφασίζω και διατάζω”» τονίζει η συντεχνία.

«Ως συντεχνία», επισημαίνει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ., «αντιλαμβανόμαστε ότι για κάθε πλάνο και δράση που σχεδιάζεται από την Υπηρεσία και τον Οργανισμό, πρέπει να συμφωνούν και οι δύο πλευρές, καθώς αφορούν θέματα λειτουργίας και ασφάλειας των Νοσοκομείων, τόσο για το προσωπικό όσο και για τους ασθενείς».

Η συντεχνία προτείνει συνάντηση με τον ΟΚΥπΥ και τις Διοικήσεις των  νοσοκομείων με στόχο να προωθηθούν οι ενδεικνυόμενες διορθωτικές κινήσεις.

Τέλος, η συντεχνία επιφυλάσσεται για τη λήψη μέτρων καθώς θεωρεί πως «η επαρκής στελέχωση των Νοσοκομείων  θα επιτρέψει την προσφορά ποιοτικών και ασφαλών συνθηκών στο προσωπικό με γνώμονα πάντοτε τον ασθενή».
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter
1194