ΠΑΣΥΝΟ: Ο νοσηλευτικός κλάδος ζητά την επαναφορά του επιδόματος βάρδιας


«Οι ήρωες ξεχάστηκαν μέχρι  την επόμενη πανδημία, μέχρι την επόμενη διακήρυξη»

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών σε ανακοίνωσή της εκφράζει την πλήρη απογοήτευσή της για τη μη επαναφορά του επιδόματος βάρδιας το οποίο καταργήθηκε εξαιτίας της χρηματοοικονομικής κρίσης του 2013.

«Δέκα χρόνια μετά και ενώ ακούμε την κυβέρνηση να διακηρύττει για το “οικονομικό θαύμα” και τη Βουλή να συναινεί σιωπηρά ή ηχηρά, τερματίζονται οι αποκοπές μισθών με τη νέα χρονιά, αλλά δεν ακούσαμε ούτε λέξη για το επίδομα βάρδιας που αφορά μια μεγάλη μερίδα εργαζομένων που απασχολούνται με το καθεστώς της βάρδιας», αναφέρει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

«Συχνά πυκνά, εμείς οι νοσηλευτές/τριες, ακούμε να μας αποκαλούν ήρωες και ηρωίδες  γιατί σηκώσαμε στους ώμους μας το βάρος του COVID – 19, μιας πανδημίας που δεν ζήσαμε ξανά και δεν εκπαιδευτήκαμε για να την αντιμετωπίσουμε. Ακούμε μόνο λόγια και μεγάλες κουβέντες απ’ όλους ανεξαιρέτως αλλά δεν ακούσαμε κανέναν να μας πει πως είναι καιρός αυτοί οι άνθρωποι να επιβραβευθούν για το έργο που επιτέλεσαν, δηλαδή να λάβουν το αυτονόητο. Να μας επιστραφούν τα επιδόματα που μας αποκόπηκαν και που δικαιούμαστε, ειδικά τώρα που η πανδημία επιστρέφει και οι νοσηλευτές αγωνίζονται και πάλι μέσα στα νοσοκομεία για να τα κρατήσουν ζωντανά, και να προσφέρουν φροντίδα στους ασθενείς», προσθέτει η συντεχνία.

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. επισημαίνει πως «το Υπουργείο Οικονομικών επαναφέρει τους μισθούς που αποκόπηκαν λόγω της χρηματοοικονομικής κρίσης του 2013, αλλά δυστυχώς κλείνει τα αυτιά στο αίτημα για επαναφορά του επιδόματος βάρδιας. Το συμπέρασμα είναι πως είτε εργάζεσαι σε αντίξοες και σκληρές συνθήκες είτε είσαι υπάλληλος στο γραφείο με κανονικό σταθερό ωράριο, αντιμετωπίζεσαι το ίδιο».

 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.
Newsletter
1127