ΠΑΣΥΝΟ: Να διεξαχθεί έρευνα για υπόθεση εκφοβισμού του Γ. Γραμματέα της συντεχνίας Παν. Γεωργίου


Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. ζητά όπως διεξαχθεί διοικητική και πειθαρχική  έρευνα  εναντίον της  Προϊσταμένης Νοσηλευτικής Λειτουργού του Γενικού Νοσοκομείου Λεμεσού για εκφοβισμό του Γενικού Γραμματέα της συντεχνίας Παναγιώτη Γεωργίου και φίμωση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων.

Σε ανακοίνωσή της η συντεχνία αναφέρει ότι «ο Γενικός της Γραμματέας έγινε αποδέκτης γραπτής, προειδοποιητικής και απαράδεκτης επιστολής ότι ενδέχεται να μειωθεί η αξιολόγησή του,  μετά την άρνησή της Προϊσταμένης να συναντηθεί με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου για συζήτηση θεμάτων που αφορούν μέλη της συντεχνίας και τον κλάδο γενικότερα. Η επιστολή συνιστά παρεμπόδιση της άσκησης των συνδικαλιστικών καθηκόντων και δικαιωμάτων που παρέχει ο νόμος».

«Η συντεχνία μας θεωρεί ότι η επιστολή δεν αφορά μόνο τον Γενικό της Γραμματέα  αλλά όλη την οικογένεια των μελών της και αποτελεί παρέμβαση στο έργο και τον ρόλο μας», αναφέρει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

Η συντεχνία έχει προβεί σε καταγγελίες προς όλους τους αρμόδιους, εκ του νόμου, φορείς και αναμένει να δοθούν οδηγίες για τη διεξαγωγή της έρευνας από τον Υπουργό Υγείας και τον ΟΚΥπΥ.

Το θέμα συζητήθηκε σε συνεδρία του Διοικητικού Συμβουλίου και των εκπροσώπων των Επαρχιακών Επιτροπών της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. Κατά τη συνεδρία ακούστηκαν απόψεις, δόθηκε το μήνυμα για την υποβολή καταγγελιών για παρόμοιες περιπτώσεις και αποφασίστηκε να δημοσιοποιηθεί το θέμα της προσπάθειας φίμωσης του Γενικού Γραμματέα της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1104