ΠΑΣΥΝΟ: Να αγωνιστούμε για την προστασία βασικών δικαιωμάτων και για αξιοπρεπείς αμοιβές


Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. αναγνωρίζει τους αγώνες όλων των εργαζόμενων για μια καλύτερη ζωή και μια δικαιότερη κοινωνία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της, με την ευκαιρία της Εργατικής Πρωτομαγιάς, «η 1η του Μάη συνεχίζει να αποτελεί για τη συντεχνία μας μια ξεχωριστή ημέρα καθώς τιμάμε τους αγώνες της εργατικής τάξης και γενικά των ανθρώπων του μόχθου».

«Ο νοσηλευτικός κλάδος, έχοντας κατέλθει την τελευταία δεκαετία σε αγώνες για διεκδίκηση της βελτίωσης των δικαιωμάτων του, μέσα από μια μοναδική απεργιακή κινητοποίηση 18 ημερών το 2016, συνεχίζει να αγωνίζεται για καλύτερες εργασιακές συνθήκες  για το νοσηλευτικό προσωπικό», επισημαίνει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

Επίσης αναφέρει πως «ως συντεχνία εστιάζουμε στη βελτίωση του παρόντος εργασιακού περιβάλλοντος, εντός του οποίου οι νέοι εργαζόμενοι καλούνται να εργαστούν με όρους ατομικής απαξίωσης. Η απουσία συλλογικής σύμβασης επιτρέπει την υποβάθμιση των δικαιωμάτων τους και οδηγεί τους νεοεισερχόμενους σε οπισθοδρόμηση και σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα».

Αναφερόμενη στη χρηματοοικονομική κρίση και τις νέες προκλήσεις που φέρνει ο πόλεμος στην Ουκρανία υπογραμμίζει πως «η κοινωνία μας τα τελευταία χρόνια βιώνει πρωτοφανείς συνθήκες και απώλειες σε κοινωνικό και οικονομικό επίπεδο ως αποτέλεσμα  μιας παγκόσμιας οικονομικής κρίσης. Ως αποτέλεσμα του πολέμου καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε ένα κύμα ακρίβειας και αποσταθεροποίησης εξαιτίας της ενεργειακής κρίσης και οι όποιες επιπτώσεις της θα είναι σημαντικότατες για τους εργαζόμενους και τις οικονομίες».

«Η φετινή Εργατική Πρωτομαγιά αποκτά νέες διαστάσεις καθώς η ζωή του λαού, η αξιοπρεπής διαβίωσή του και το δικαίωμά του για ένα καλύτερο μέλλον προσβάλλονται και αμφισβητούνται καθημερινά», τονίζει.

Η συντεχνία στο μήνυμά της υπογραμμίζει πως «ως εργαζόμενοι οφείλουμε να ενώσουμε τις φωνές μας και να αγωνιστούμε σε κάθε προσπάθεια αποσταθεροποίησης που στοχεύει στην απώλεια βασικών εργασιακών δικαιωμάτων και των συνθηκών της εργασίας μας. Να διεκδικήσουμε ουσιαστικά εργασιακά δικαιώματα μέσα από τη σύναψη συλλογικών συμβάσεων, με αξιοπρεπείς αμοιβές, με θεσμοθέτηση αξιοπρεπούς κατώτατου μισθού και με καλύτερες συνθήκες στον χώρο της εργασίας. Αυτός είναι ο δρόμος που πρέπει να βαδίσουμε».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1282