ΠΑΣΥΝΟ και Νοσηλευτές ΠΑΣΥΔΥ: Δεν θα ανεχθούμε εκπτώσεις στην υγεία


Προειδοποιούν ότι, σε περίπτωση κήρυξης αδιεξόδου θα μελετήσουν τρόπους αντίδρασης, μη αποκλειομένων και των απεργιακών μέτρων

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών και ο Κλάδος Νοσηλευτών της ΠΑ.ΣΥ.Δ.Υ. εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους, τη λύπη και τον προβληματισμό τους για την κωλυσιεργία που επιδεικνύει ο ΟΚΥπΥ στην ολοκλήρωση συμφωνίας για τη σωστή και ενδεδειγμένη στελέχωση των νοσηλευτηρίων του Οργανισμού.

Όπως αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους, οι συντεχνίες έχουν υποδείξει κατ’ επανάληψη ότι πρέπει να στελεχωθούν τα νοσηλευτήρια και ότι η διαδικασία για την κατάλληλη στελέχωση μακρηγορεί και κρίνεται ως επείγουσα η ολοκλήρωση των συζητήσεων.

«Οι μπαλωματικές λύσεις του Οργανισμού, με τη συνεχή μετακίνηση του νοσηλευτικού προσωπικού από το ένα τμήμα στο άλλο μόνο προβλήματα προκαλούν, καθώς κλείνουμε τη μια τρύπα και ανοίγουμε άλλες. Αυτή η πρακτική δεν μπορεί να γίνει ανεκτή και να υιοθετείται όταν τα νοσηλευτήρια διαχειρίζονται ανθρώπινες ζωές. Δεν θα ανεχθούμε εκπτώσεις στην υγεία», επισημαίνουν οι συντεχνίες.

Το θέμα της υποστελέχωσης παρ’ όλον που εντοπίζεται σε όλα τα δημόσια νοσηλευτήρια, το τελευταίο διάστημα διαφαίνεται πιο έντονα στο Μακάρειο Νοσοκομείο.

Οι συντεχνίες επισημαίνουν ότι «τα δυο Παιδιατρικά Τμήματα, η Εντατική Παίδων και η Εντατική Νεογνών του Μακάριου Νοσοκομείου, που είναι και το Νοσοκομείο Αναφοράς για τα παιδιά, αντιμετωπίζουν σοβαρά θέματα υποστελέχωσης και υπερπληρότητας, τα οποία μεγαλώνουν και αυξάνονται καθημερινά, με τον ΟΚΥπΥ  να νίπτει τα χείρας του και να επιρρίπτει ευθύνες σε άλλους».

«Αξιοσημείωτο επίσης είναι και το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο ΤΑΕΠ του Γενικού Νοσοκομείου Πάφου, όπου οι συνάδελφοι κατήλθαν χθες αυθόρμητα σε μονόωρη στάση εργασίας», επισημαίνουν.

Οι συντεχνίες προειδοποιούν ότι, σε περίπτωση κήρυξης αδιεξόδου θα μελετήσουν τρόπους αντίδρασης, μη αποκλειομένων και των απεργιακών μέτρων.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1724