ΠΑΣΥΝΟ: Η Πολιτεία…ευχαριστεί δυο νοσηλευτές πρώτης γραμμής απολύοντάς τους


H Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών εκφράζει τη λύπη της και την απογοήτευσή της για την αντιμετώπιση που τυγχάνουν δυο Νοσηλευτικοί Λειτουργοί οι οποίοι κλήθηκαν, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, να επανδρώσουν τα δημόσια νοσηλευτήρια, μετά την απόφαση τού Υπουργείου Υγείας για 10μηνη επίταξή τους. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ., «παρά τις διαβεβαιώσεις του πρώην Υπουργού Υγείας, του Διευθυντή Νοσηλευτικών Υπηρεσιών και των Διευθύνσεων του ΟΚΥπΥ ότι θα βρεθεί μια χρυσή τομή για το θέμα των δυο νοσηλευτών, δυστυχώς, μια μέρα πριν εκπνεύσει το συμβόλαιο τού ενός εκ των δυο, τέθηκε εκτός υπηρεσίας χωρίς να διευθετηθεί το θέμα». 

Η συντεχνία αναφέρει πως «για το συγκεκριμένο θέμα είχε ενημερωθεί και ο πρώην Προέδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης σε συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο. Ο κ. Αναστασιάδης, επιδεικνύοντας το προσωπικό του ενδιαφέρον και κατανοώντας το δίκαιο τού αιτήματος,  είχε δώσει σαφείς οδηγίες στο Υπουργείο Υγείας και τη Διεύθυνση του ΟΚΥπΥ που συμμετείχαν στη συνάντηση, να βρουν λύση στο θέμα».

 

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. επισημαίνει πως «οι νοσηλευτές/τριες εργάστηκαν 4 εξάμηνα σε νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ. Ο οργανισμός έχει επενδύσει στην εκπαίδευσή τους αλλά και οι ίδιοι/ες απέκτησαν εμπειρία. Άρα, είναι οξύμωρο ο ίδιος ο οργανισμός να μην τους ανανεώνει το συμβόλαιό τους». 

Καταλήγοντας, η συντεχνία αναφέρει πως «η Πολιτεία …ευχαριστεί τους συνάδελφους τής πρώτης γραμμής που, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, τότε που δεν γνωρίζαμε ακόμα τη σοβαρότητα και τη νοσηρότητά της, δεν δίστασαν και ρίχθηκαν στη μάχη με τον “αόρατο εχθρό” σε μια προσπάθεια να βοηθήσουν τους συνανθρώπους μας».

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











924