ΠΑΣΥΝΟ: Η Πολιτεία ευχαριστεί νοσηλευτές πρώτης γραμμής με μίσθωση υπηρεσιών και τερματισμό απασχόλησης


H Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών εκφράζει «τη δυσαρέσκεια και την αγανάκτησή της γιατί, παρά τις διαβεβαιώσεις του ιδίου του Προέδρου της Δημοκρατίας, και την απόφασή της να αναστείλει την προγραμματισμένη στάση εργασίας για στήριξη των συναδέλφων, οι δυο Νοσηλευτικοί Λειτουργοί οι οποίοι κλήθηκαν, κατά τη διάρκεια της πανδημίας να επανδρώσουν τα δημόσια νοσηλευτήρια, δεν έχουν ακόμη προσληφθεί σε μόνιμη βάση από τον ΟΚΥπΥ».

Αντιθέτως, όπως αναφέρει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. «τους προσφέρθηκε συμβόλαιο 4 μηνών ως μίσθωση υπηρεσιών και στη συνέχεια θα τερματιστεί η εργασία τους».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. «παρά τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων, της νυν Κυβέρνησης και της προηγούμενης, και του Υπουργείου Υγείας, οι νοσηλευτές αυτοί που στήριξαν τα νοσοκομεία πρώτης γραμμής κατά την πανδημία δεν μονιμοποιούνται, αλλά τερματίζονται οι υπηρεσίες τους». 

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. επαναλαμβάνει τη θέση της ότι «η Πολιτεία…ευχαριστεί τους συνάδελφους τής πρώτης γραμμής με απόλυση δείχνοντας γι’ ακόμα μια φορά το απάνθρωπο  πρόσωπο έναντι αυτών που πρόσφεραν, κατά τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας, στους πολίτες και την πολιτεία».

Tέλος, η συντεχνία καταλήγει πως «την ίδια ώρα κάποια τμήματα στα νοσοκομεία είναι υποστελεχωμένα και ο οργανισμός έπρεπε ήδη να προχωρήσει σε νέες προσλήψεις για να καλύψει τα κενά που έχουν δημιουργηθεί από τις αφυπηρετήσεις, παραιτήσεις κ.ά.».

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











783