ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.: Έντονη δυσαρέσκεια για καθυστέρηση στη στελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων


Θα κληθούν οι νοσηλευτές να μην επανδρώνουν θαλάμους που δεν καλύπτονται από επαρκή προσωπικό

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για την καθυστέρηση που παρατηρείται από τον ΟΚΥπΥ στη στελέχωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων με νοσηλευτικό προσωπικό, σχεδόν τρεις εβδομάδες μετά τη σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο και τις διαβεβαιώσεις και τις σχετικές οδηγίες που δόθηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Η συντεχνία μας, σε μια προσπάθεια να μην χαθεί πολύτιμος χρόνος, υιοθέτησε σχεδόν όλες της υποδείξεις του ΟΚΥπΥ και του Υπουργείου Υγείας αναφορικά με τις ανάγκες σε νοσηλευτές, με την προϋπόθεση ότι το θέμα θα επαναξιολογηθεί μέχρι το τέλος του χρόνου, εάν υπάρξουν πρόσθετες ανάγκες» αναφέρει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

Όπως εξηγεί «με το άνοιγμα των νέων τμημάτων για τον COVID - 19 (Ιατρεία Γρίπης, Θάλαμοι Ύποπτων, Θάλαμοι Επιβεβαιωμένων, Νέα Εντατική Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, Νέο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και άλλα) και την έναρξη της δεύτερης φάσης του ΓεΣΥ, η σωστή στελέχωση των δημόσιων νοσηλευτηρίων κρίνεται περισσότερο από ποτέ ως επιβεβλημένη».

«Όλοι μας ζήσαμε και είδαμε την αναγκαιότητα όπως τα δημόσια νοσηλευτήρια κρατηθούν ως οι πυλώνες του συστήματος υγείας. Κατά την καλοκαιρινή περίοδο τα προβλήματα αναμένεται να επιδεινωθούν  με τις άδειες του νοσηλευτικού προσωπικού αφού, λόγω της υποστελέχωσης και του ανοίγματος των νέων θαλάμων με το υπάρχον προσωπικό, θα είναι ακόμα πιο δύσκολο να παραχωρηθούν οι καλοκαιρινές άδειες, σύμφωνα με τη σχετική νομοθεσία».

Η συντεχνία εξετάζει πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο όπως δώσει οδηγίες προς τα μέλη της να μην επανδρώνουν  θαλάμους ή τμήματα που δεν θα καλύπτονται από επαρκή νοσηλευτικό προσωπικό και θα τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η ασφάλεια των ασθενών και του προσωπικού.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1694