ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.: Είναι καιρός να ζητούμε παραιτήσεις για την παραπληροφόρηση


«Είναι δεδομένο ότι η στοχοποίησή μας γίνεται για να πληγεί το κύρος και η αξιοπιστία μας από τους πολίτες»

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών με ανακοίνωσή της αναφέρει πως «είναι καιρός να αρχίσουμε να ζητούμε και παραιτήσεις για την παραπληροφόρηση του πολίτη και  για τη μεγάλη και άνευ λόγου καθυστέρηση  σε καίρια ζητήματα της υγείας εκ μέρους του ΟΚΥπΥ».

Με αφορμή την ενημέρωση του οργανισμού αναφορικά με ασθενή θετική στον COVID-19 στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας, η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. αναφέρει:

«Σε Δελτίο Τύπου, ημερομηνίας 20 Νοεμβρίου 2020, ζητήσαμε από τον ΟKYπΥ και τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν δράση για να μην αντιμετωπίζονται οι ψυχικά ασθενείς ως άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας, και ειδικά οι ψυχικά πάσχοντες, θετικοί στον COVID 19.

Αντί αυτού, με έκπληξη είδαμε τον κ. Χαρίλαου, εκπρόσωπο του ΟΚΥπΥ, να προβαίνει σε δηλώσεις στα ΜΜΕ και να κατηγορεί την ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. για παραπληροφόρηση και για βεβιασμένες δηλώσεις και καταγγελίες χωρίς τη διεξαγωγή έρευνας. Ο κ. Χαριλάου παραδέχεται ότι υπήρξε λανθασμένη πληροφόρηση από την Επιτροπή Λοιμώξεων του Νοσοκομείου Αθαλάσσας για ένα τόσο σημαντικό θέμα αλλά χωρίς να αποδίδονται ευθύνες για ακόμη μια φορά. Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν και φωτογραφίες από τον χώρο που φιλοξενείτο η ασθενής.

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. παραθέτει φωτογραφίες από το “πραγματικό” δωμάτιο της ασθενούς και τη “σύγχρονη” τουαλέτα του δωματίου, απευθύνοντας σε όλους τους αρμοδίους το ερώτημα: “Εσείς θα αποδεχόσασταν κάποιο μέλος της οικογένειάς σας  να νοσηλεύεται υπό αυτές τις συνθήκες;.

Είναι δεδομένο ότι η στοχοποίησή μας γίνεται για να πληγεί το κύρος και η αξιοπιστία μας από τους πολίτες, αλλά και εξαιτίας της επιστολής που στάλθηκε χθες προς τον Προέδρο του ΟΚΥπΥ, με την οποία ζητούμε την επιτακτική ανάγκη να προχωρήσουν όλες οι προσλήψεις νοσηλευτών που έχουν συμφωνηθεί μεταξύ ΟΚΥπΥ και συντεχνιών από τον Ιούνιο του 2020 και ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί».

Τέλος, η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. επαναλαμβάνει την απόφασή της για λήψη μέτρων αν δεν ολοκληρωθούν άμεσα οι προσλήψεις.

 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter
1487