ΠΑΣΥΝΟ: Δίωρη στάση εργασίας στα ΤΑΕΠ όλων των Νοσοκομείων


Οι νοσηλευτές θα διαχειρίζονται μόνο σοβαρά περιστατικά στις Πρώτες Βοήθειες των Νοσοκομείων Λεμεσού και Πάφου

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών επιθυμεί να ενημερώσει το κοινό των πόλεων Λεμεσού και Πάφου ότι, λόγω υπερπληρότητας των Τμημάτων Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών (ΤΑΕΠ) των συγκεκριμένων επαρχιών αδυνατεί να εξυπηρετήσει τους πολίτες εκτός εάν η κατάστασή τους αξιολογηθεί πολύ σοβαρή. Οι  νοσηλευτές, υπεύθυνοι διαλογής των ΤΑΕΠ, θα κρίνουν τη σοβαρότητα τού κάθε περιστατικού και θα αναλαμβάνουν μόνο τα πολύ επείγοντα περιστατικά που χρήζουν άμεσης φροντίδας, βάσει του πρωτοκόλλου 1 και 2.

Σε περίπτωση που οι ασθενείς επιθυμούν να προσέλθουν στις Πρώτες Βοήθειες ο χρόνος αναμονής θα είναι πολύ μεγάλος.

Επίσης αύριο Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019, μεταξύ των ωρών 12 μ. – 2 μ.μ., τα μέλη της συντεχνίας θα κατέλθουν σε παγκύπρια στάση εργασίας σε όλα τα ΤΑΕΠ των Γενικών Νοσοκομείων σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη διαχρονική κατάσταση που επικρατεί στα Τμήματα και επίσης των περιστατικών βίας κατά των επαγγελματικών υγείας στα τμήματα αυτά.

Όπως αναφέρει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ., «η κατάσταση έφτασε στα όριά της. Οι νοσηλευτές και οι άλλοι επαγγελματίες υγείας ζούμε πάλι τριτοκοσμικές καταστάσεις. Παρόλο που έχει εισαχθεί το ΓΕΣυ και τα δημόσια νοσηλευτήρια έχουν αυτονομηθεί, είναι ανθρωπίνως αδύνατο να καταφέρουμε να διαχειριστούμε την κατάσταση, κινδυνεύουν ζωές, ασθενείς και εργαζόμενοι».

Η  συντεχνία έχει πραγματοποιήσει επαφές, έχει υποβάλει υπομνήματα, και έχει προβεί σε διαβήματα για διευθέτηση της κατάστασης έγκαιρα, ξέροντας πως η κατάσταση επιδεινώνεται κατά τη διάρκεια των εορτών χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα.

Τέλος η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. θα ήθελε να απολογηθεί στον κόσμο για την ταλαιπωρία.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1185