ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ: Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτή: Ανεκτίμητες οι υπηρεσίες σας, πολύτιμο το έργο και οι αγώνες σας


  «Συνεχίστε να σκέφτεστε πως είμαστε σε ένα διαρκή πόλεμο με έναν απρόβλεπτο εχθρό»

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας Αδελφών Νοσοκόμων που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 12 Μαΐου, απευθύνει φιλικούς χαιρετισμούς και ευχαριστεί δημοσίως όλους τους νοσηλευτές και τις νοσηλεύτριες, τους επισκέπτες και τις επισκέπτριες υγείας, τις μαίες και τους μαιευτές για τις ανεκτίμητες υπηρεσίες τους, για το πολύτιμο έργο που επιτελούν και τους συνεχείς αγώνες τους.

Όπως αναφέρει σε μήνυμά της με την ευκαιρία της Ημέρας, «εδώ και 15 μήνες οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες της Κύπρου ξεπερνούν τον εαυτόν τους, δίνουν καθημερινά αγώνες πέραν των δυνάμεων τους, εργάζονται σκληρά χωρίς να παραπονιούνται, κάτω από δύσκολες συνθήκες. Τιμούν το επάγγελμα, τον κλάδο και τη Νοσηλευτική. Έχουν αποδείξει, και κανένας πλέον δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι, χωρίς νοσηλευτές/νοσηλεύτριες, επισκέπτες/επισκέπτριες υγείας και μαίες/μαιευτές δεν μπορούν να λειτουργήσουν τα νοσηλευτήρια ούτε τα συστήματα υγείας, ούτε ολόκληρο το σύστημα που σχετίζεται με τη φροντίδα και την περίθαλψη των ασθενών. Η πανδημία έχει επιβεβαιώσει ότι ο Νοσηλευτής είναι το κύτταρο του συστήματος υγείας, είναι η καρδιά και οι πνεύμονές του, είναι ό,τι πολυτιμότερο έχουμε σήμερα στον τομέα της υγείας για να αντιμετωπίσουμε την υγειονομική κρίση».

«Τα ευχολόγια και οι διακηρύξεις για ήρωες και ηρωίδες δεν έχουν απολύτως καμιά σημασία, εάν δεν συνοδεύονται με πράξεις αναγνώρισης του πολυεπίπεδου έργου των νοσηλευτών που διαχειρίστηκαν, κυρίως μόνοι, την πανδημία και στην Κύπρο όπως και σε κάθε χώρα. Οι αγώνες συνεχίζονται με κόπους και θυσίες και με την ελπίδα ότι όλοι οι αρμόδιοι θα στηρίξουν εμπράκτως τον κλάδο, θα δώσουν όλη την αναγκαία στήριξη ώστε στο τέλος της πανδημίας να είμαστε περήφανοι ως χώρα για το σύστημα υγείας μας και τη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης», επισημαίνει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

«Θέλουμε να εκφράσουμε και δημόσια τη μεγάλη ευγνωμοσύνη μας για τους προσωπικούς και συλλογικούς σας αγώνες για να σώσετε ανθρώπινες ζωές. Είμαστε περήφανοι για τη δύναμη που επιδεικνύετε, την εργατικότητα, το κουράγιο και την πίστη σας ότι όλοι οι αγώνες σας δεν θα πάνε χαμένοι», συνεχίζει η συντεχνία.

Με την ευκαιρία της Ημέρας, η ΠΑ..ΣΥ.ΝΟ. απευθύνεται προς τους πολίτες και τους καλεί να στηρίξουν το έργο των νοσηλευτών, να στηρίξουν τα αυτόνομα νοσηλευτήρια του ΟΚΥπΥ που δίνουν τους μεγάλους αγώνες, συμπεριφερόμενοι με σοβαρότητα υπευθυνότητα και σεβασμό προς τους λειτουργούς υγείας: «Η πανδημία δεν τέλειωσε και φαίνεται πως δεν τελειώνει σύντομα. Συνεχίστε να λαμβάνετε τα κατάλληλα μέτρα και να σκέφτεστε συνεχώς πως είμαστε σε πόλεμο με έναν απρόβλεπτο και ύπουλο εχθρό που δεν ξέρουμε πώς συμπεριφέρεται, πώς κινείται και πώς ενεργεί. Χωρίς τη δική σας συνεισφορά, την προσωπική ευθύνη του καθενός και της καθεμιάς, οι αγώνες θα χαθούν».

 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter
1949