ΠΑΣΥΝΟ: Δεν πρέπει να στοχοποιούνται νοσηλευτές που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν


«Οι εμβολιασμοί ενισχύουν και προστατεύουν το υγειονομικό προσωπικό και τους ασθενείς» 

Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών, με την ευκαιρία των γεγονότων στο ΝΑΜ ΙΙΙ, τα οποία έτυχαν αρνητικής κάλυψης από τα ΜΜΕ, «καταγγέλλει κάθε προσπάθεια μετάθεσης των ευθυνών του κράτους και του τρόπου διαχείρισης της πανδημίας στους επαγγελματίες υγείας και τη στοχοποίηση αριθμού νοσηλευτών οι οποίοι έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή».

Όπως αναφέρει η συντεχνία: «Ο νοσηλευτικός κλάδος από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της πανδημίας του COVID - 19 έχει προσφέρει με όλες του τις δυνάμεις, σωματικές και ψυχικές, για περίθαλψη και νοσηλεία του κάθε πολίτη που χρήζει νοσηλείας υπό συνθήκες υποστελέχωσης, καταπόνησης, εξουθένωσης, απουσίας κινήτρων και, πολλές φορές, χωρίς ημέρα ανάπαυσης για μεγάλο χρονικό διάστημα».

«Από την πρώτη στιγμή της εμφάνισης της πανδημίας COVID -19 στηρίξαμε την κάθε προσπάθεια για ενίσχυση της ασφάλειας των επαγγελματιών υγείας, με τον απαραίτητο εξοπλισμό προστασίας και τη δημιουργία και εφαρμογή πρωτοκόλλων», συνεχίζει η  ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

Επιπλέον, η συντεχνία εξηγεί πως «από την πρώτη στιγμή εφαρμογής του εμβολιαστικού προγράμματος ανέδειξε και υποστήριξε προς το Υπουργείο Υγείας την ανάγκη να συμπεριλάβει στο πρόγραμμα εμβολιαστικής κάλυψης όλους τους νοσηλευτές, μαίες και επισκέπτριες υγείας, για να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο το επίπεδο ασφάλειας και προστασίας αυτών και των ασθενών. Για ακόμα μια φορά το μήνυμα της συντεχνίας είναι ότι, οι εμβολιασμοί έρχονται να ενισχύσουν το υγειονομικό προσωπικό για τη δική τους προστασία και την προστασία των ασθενών, στο πλαίσιο ενίσχυσης τής μη βαριάς νόσησης και εκδήλωσης συμπτωμάτων καθώς και στον βαθμό μείωσης της μεταδοτικότητας».

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. αναφέρει ακόμη ότι «δεν θα επιτρέψει τη στοχοποίηση νοσηλευτών/νοσηλευτριών λόγω της επιλογής τους να μην εμβολιαστούν τη συγκεκριμένη περίοδο,  κάτι το οποίο αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμά τους. Η θέση μας είναι ότι η απόφαση της επιλογής από τους επαγγελματίες υγείας και δη από τους νοσηλευτές δεν μπορεί να τεθεί υπό συνθήκες εκφοβισμού, τιμωρίας και διαπόμπευσης».

Η συντεχνία καλεί «την Πολιτεία και τις αρμόδιες αρχές μέσω της σωστής  προσέγγισης και την ενίσχυση ενημέρωσης/διαφώτισης των επαγγελματιών υγείας να άρει τη διστακτικότητά τους σε σχέση με τον εμβολιασμό. Η όλη προσπάθειά θα μας βρει αρωγούς».

 
Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.Newsletter
1825