ΠΑΣΥΝΟ: Αποδείξτε στην πράξη ότι ο σύγχρονος νοσηλευτής δεν πρέπει να τιμάται μόνο τη 12η Μαΐου


Η Παγκύπρια Συντεχνία Νοσηλευτών, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτή που τιμάται κάθε χρόνο στις 12 του Μάη, απευθύνει φιλικό και εγκάρδιο χαιρετισμό προς τον νοσηλευτικό κλάδο. Καλεί την Πολιτεία «να αποδείξει στην πράξη και όχι με βαρύγδουπες διακηρύξεις, ότι ο επιστήμονας, ο επαγγελματίας και ο σύγχρονος Νοσηλευτής/τρια, δεν πρέπει να τιμάται μόνο την 12η Μαΐου αλλά κάθε μέρα, γιατί είναι το κύριο κύτταρο των υπηρεσιών υγείας».

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.: «Οι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες, οι μαίες και μαιευτές αγωνιούν και αγωνίζονται για να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες για επαρκή και ασφαλή στελέχωση, υλικά μέσα και εξοπλισμό, ώστε να παρέχεται ποιοτική νοσηλευτική φροντίδα ».

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. υπογραμμίζει ότι «η Πολιτεία έχει ηθικό χρέος έναντι του κλάδου εφόσον επιθυμεί να λέγεται σύγχρονη και ευρωπαϊκή, και είναι υποχρεωμένη να δημιουργήσει τέτοιες συνθήκες που θα αναγνωρίσουν τον πολυεπίπεδο ρόλο του νοσηλευτή. Μόνο τότε θα υπερηφανευόμαστε για ποιοτική υγεία στον τόπο όταν το περιβάλλον στο οποίο εργάζονται οι νοσηλευτές δεν είναι τριτοκοσμικό αλλά προσαρμοσμένο στις κατάλληλες συνθήκες και πρακτικές που εφαρμόζονται διεθνώς».

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Νοσηλευτών, η συντεχνία «καλεί τον νοσηλευτικό κόσμο σε εγρήγορση, ώστε να αναγνωρίζεται το έργο μας». «Εσείς και μόνο εσείς με τις πράξεις και ενέργειές σας αποδεικνύετε την επιστημονικότητα του κλάδου, εσείς και μόνο εσείς έχετε υποχρέωση να τιμάται την επιστήμη και το επάγγελμά μας, εσείς και μόνο εσείς μπορείτε να φτάσετε την επιστήμη και τον νοσηλευτή/τρια εκεί που του/της αξίζει».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1127