ΠΑΣΥΝΟ: Απαράδεκτες οι δηλώσεις του Ιατρικού Διευθυντή Λάρνακας για το νοσηλευτικό προσωπικό


Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. χαρακτηρίζει απαράδεκτες τις δηλώσεις του Ιατρικού Διευθυντή, Διευθυντή της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, για το νοσηλευτικό προσωπικό.

«Οι δηλώσεις που έχουν γίνει αναφορικά με τη 2ωρη στάση του νοσηλευτικού προσωπικού του Παιδιατρικού Τμήματος, διακατέχονται από εμπαθείς χαρακτηρισμούς και εκφράσεις για τους νοσηλευτές/νοσηλεύτριες του Τμήματος, και γενικά για το σύνολο του νοσηλευτικού κλάδου», αναφέρει η συντεχνία.

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. υπενθυμίζει ότι «το δικαίωμα του συνδικαλίζεσθαι αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα τού κάθε εργαζόμενου και αναμένεται και από τον ίδιο να δείχνει τον απαραίτητο σεβασμό».

«Σκοπός της όποιας  κινητοποίησής μας, ειδικά σε τέτοια τμήματα, δεν είναι για να ταλαιπωρούμε τους ασθενείς, αλλά για να  υποχρεώνουμε την εργοδοτική πλευρά να  βελτιώνει τις εργασιακές συνθήκες του εργαζόμενου, δηλαδή τη νοσηλευτική φροντίδα και την ποιότητα που προσφέρουμε στους ασθενείς μας. Ως επαγγελματίες υγείας, που εκτελούμε ένα λειτούργημα, αντιλαμβανόμαστε τη σοβαρότητα της κατάστασης στον χώρο εργασίας μας και η κάθε απόφασή μας είναι προς το συμφέρον του συνόλου και των ασθενών», υπογραμμίζει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

Η συντεχνία υπογραμμίζει πως «οι όποιοι απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί διατυπώθηκαν εκ μέρους του Ιατρικού Διευθυντή και Διευθυντή της Παιδιατρική Κλινικής για την εκδήλωση διαμαρτυρίας από το νοσηλευτικό προσωπικό και δη συνεργάτες του, έχει προκαλέσει αναστάτωση στους νοσηλευτές/τριες και έχει απωλέσει το αίσθημα σεβασμού και αγαστής συνεργασίας».

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. καλεί τον Διευθυντή να ανακαλέσει τους απαράδεκτους χαρακτηρισμούς προς τους νοσηλευτές/τριες και επιφυλάσσει τα έννομα μέσα για τη διαφύλαξη του κύρους του επαγγέλματος και των εργασιακών σχέσεων.




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1454