ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ: Ανάγκη για ενίσχυση των επισκεπτριών/τών Υγείας για τους εμβολιασμούς


Χριστος Χριστοδούλου: Όταν ανοίξουν τα σχολεία πολλές/οι  Επισκέπτριες/τες Υγείας θα πρέπει να καλύψουν και τον ρόλο που έχουν να διαδραματίσουν εκεί.

 Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Υγείας συζήτησε σήμερα το θέμα του εμβολιασμού για τον Covid - 19  στην Κύπρο. Ο ταμίας  της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. Χρίστος Χριστοδούλου, ο οποίος συμμετείχε στη συνεδρία της Επιτροπής εξέφρασε την ετοιμότητα  της συντεχνίας να στηρίξει τη διαδικασία του εμβολιασμού των συνανθρώπων μας. Επίσης ανάφερε ότι «η κατάταξη της Κύπρου στην 8η θέση εμβολιασμών αποδίδεται στον υπέρμετρη ζήλο και τον επαγγελματισμό των Επισκεπτριών/τών Υγείας από την πρώτη μέρα των εμβολιασμών, οι οποίες/οι εργάζονται πέραν των καθορισμένων ωρών εργασίας τους για να καλύψουν τα ραντεβού».

Ο κ. Χριστοδούλου διατύπωσε την άμεση ανάγκη για  ενίσχυση των κέντρων και των κινητών μονάδων εμβολιασμού  με υποστηρικτικό προσωπικό (γραφείς, κλητήρες κ.τλ), ώστε να αποδεσμευθούν οι Επισκέπτριες/τες Υγείας από κάποιες εργασίες που δεν εμπίπτουν στα καθήκοντά τους και να επικεντρωθούν αποκλειστικά στον εμβολιασμό του πληθυσμού κάθε μέρα για πιο γρήγορη εξυπηρέτηση του κόσμου».

Τέλος, διατύπωσε την ανάγκη για έγκαιρο  προγραμματισμό των υπηρεσιών του Υπουργείου Υγείας καθώς όταν ανοίξουν τα σχολεία πολλές/οι  Επισκέπτριες/τες Υγείας θα πρέπει να καλύψουν και τον ρόλο που έχουν να διαδραματίσουν στα σχολεία.

*Στη συνεδρία συμμετείχε επίσης και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. κα Γιώτα Χριστοφή η οποία επιβεβαίωσε και υποστήριξε όσα ανέφερε ο Ταμίας της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1957