ΠΑΣΥΝΟ: Άμεση στελέχωση της Υπηρεσίας και σεβασμός στο έργο των Επισκεπτριών Υγείας


Χρ. Χριστοδούλου: Ο Υπουργός Υγείας να επαναφέρει την ανάγκη της αποπαγοποίησης των προσλήψεων

Ο Ταμίας της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών κ. Χρίστος Χριστοδούλου με δήλωση  του στο Υgeiaews επισημαίνει πως «ήρθε η ώρα ο Υπουργός Υγείας να επαναφέρει την ανάγκη της αποπαγοποίησης των προσλήψεων Επισκεπτών και Επισκεπτριών Υγείας και να στελεχώσει σωστά την Υπηρεσία». «Η σωστή στελέχωση να γίνει άμεσα ώστε να διεκπεραιωθούν και οι τρέχουσες εργασίες που αναλαμβάνουν, σύμφωνα με τα καθήκοντά τους,  και να φέρουν σε πέρας το εμβολιαστικό πρόγραμμα του πληθυσμού κατά του COVID-19» εξηγεί ο κ. Χριστοδούλου.

Ο Ταμίας της ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. αναφέρει πως «εδώ και δύο χρόνια η  Yπηρεσία Επισκεπτών /τριών Υγείας,  εν μέσω πανδημίας, ανάλαβε τη διεκπεραίωση του εμβολιαστικού προγράμματος της Κύπρου για τον Covid - 19,  όμως αυτός δεν είναι ο μοναδικός ρόλος της και τα καθήκοντά της. Οι Επισκέπτες/τριες  Υγείας έχουν να διαδραματίσουν πολυδιάστατο και  σημαντικότατο ρόλο στον τομέα  της υγείας, πέραν του προγράμματος εμβολιασμού. Δυστυχώς, η Πολιτεία έχει περιθωριοποιήσει πολλούς από τους ρόλους της Υπηρεσίας Επισκεπτών/πτριών Υγείας λόγω του ότι δεν υπάρχει ο επαρκής αριθμός για να καλύψει τα διάφορα προγράμματα. Η Βουλή εδώ και χρόνια έχει σταυρώσει το σχετικό κονδύλι που προοριζόταν για τις προσλήψεις τους θέτοντας την Υπηρεσία σε φθίνουσα πορεία, κατά την γνώμη μας μια  λανθασμένη απόφαση».

«Οι Επισκέπτριες Υγείας έχουν αφήσει πίσω όλες τις εργασίες τους στην πρωτοβάθμια υγεία, στη σχολιατρική, στην πρόληψη και εκπαίδευση, με αποτέλεσμα αυτές οι ανάγκες να πρέπει να καλυφθούν», συνεχίζει ο κ. Χριστοδούλου.

Ο Ταμίας της συντεχνίας επισημαίνει  πως «ο εμβολιασμός, σύμφωνα με τα δεδομένα, δεν θα τελειώσει σύντομα. Το πρόβλημα δεν επιλύνεται με υπερωρίες των Επισκεπτών/τριών υγείας και  νοσηλευτών που ήδη εργάζονται σε εξουθενωτικά ωράρια. Οι αρμόδιοι φορείς οφείλουν να εξεύρουν άμεσα λύσεις, καθώς όλοι αντιλαμβάνεστε πως τα εμβόλια έχουν γίνει μέρος της ζωής μας».

Τέλος, συστήνει υπομονή στον κόσμο που προσέρχεται για εμβολιασμό και τον καλεί να επιδεικνύει σεβασμό στους νοσηλευτές και τις επισκέπτριες υγείας που ανάλαβαν αυτό το επίπονο έργο και που δεν φέρουν καμιά ευθύνη για τα κακώς έχοντα της οργάνωσης και του προγραμματισμού του εμβολιαστικού προγράμματος.

 

 

 




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











3101