ΠΑΣΥΝΟ: Ακόμη και με 700 κρούσματα την ημέρα, οι αρμόδιοι δεν έχουν λάβει τα απαραίτητα μηνύματα


Με την ευκαιρία του νέου έτους η ΠΑΣΥΝΟ απευθύνει το ακόλουθο μύνυμα:

«Αγαπητοί συνάδελφοι,

Αποχαιρετούμε το 2020, μια χρονιά – σταθμό για την ανθρωπότητα, με ελπίδες και προσδοκίες ότι η νέα χρονιά θα μας φέρει καλύτερες ημέρες, σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο.

Η φετινή χρονιά ήταν εξαιρετικά δύσκολη για τους επαγγελματίες υγείας ιδιαίτερα αλλά και για ολόκληρο τον κόσμο γενικότερα. Ο COVID-19  σάρωσε κυριολεκτικά τις κοινωνίες, τις οικονομίες και αποδεκάτισε τα συστήματα υγείας, τα οποία ήταν απροετοίμαστα και ανέτοιμα να δεχθούν τέτοιας έκτασης πανδημία.

Κατά την πρώτη φάση, χωρίς το απαραίτητο και επαρκές, από άποψη αριθμού και εμπειριών, ανθρώπινο δυναμικό και τα υλικοτεχνικά μέσα δώσαμε όλες τις δυνάμεις μας για να αναχαιτίσουμε τον «αόρατο εχθρό». Χωρίς να υπολογίσουμε χρόνο και κόπο, πιστοί στον καθήκον εργαστήκαμε με ευσυνειδησία για να αντιμετωπίσουμε την υγειονομική κρίση.

Η δεύτερη φάση μάς βρήκε και πάλι απροετοίμαστους χωρίς την απαραίτητη στελέχωση, παρά τις συνεχείς και αλλεπάλληλες προειδοποιήσεις μας και τα διαβήματά μας προς τον ΟΚΥπΥ και το Υπουργείο Υγείας. Μέχρι σήμερα αγωνιζόμαστε για την επαρκή στελέχωση των νοσηλευτηρίων ώστε να διασφαλιστεί η ασφάλεια και υγεία των επαγγελματιών υγείας και κυρίως των ασθενών.

Δυστυχώς, ακόμη και σήμερα με 700 κρούσματα την ημέρα, οι αρμόδιοι δεν έχουν λάβει τα απαραίτητα μηνύματα και συνεχίζουν να κάνουν εκπτώσεις και δήθεν εξοικονομήσεις για ένα κλάδο που σηκώνει το βάρος της πανδημίας.

Το 2020 ήταν μια χρονιά σημαντική και καθοριστική για τον νοσηλευτικό κλάδο. Αγωνιστήκαμε για τη στελέχωση των νοσηλευτηρίων του ΟΚΥπΥ, για τη διασφάλιση συνθηκών εργασιακής ασφάλειας για τους νοσηλευτές, αγωνιστήκαμε για την τήρηση των πρωτοκόλλων και τη διαφύλαξη της υγείας των συναδέλφων νοσηλευτών και νοσηλευτριών που χτυπήθηκαν όσο κανένας από την πανδημία.

Υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά, το 2021, ελπίζοντας ότι τα εμβόλια για τον κορωνοϊό θα βοηθήσουν τη μείωση  των κρουσμάτων και τα κατάλληλα αυστηρά μέτρα θα προστατεύσουν τον πληθυσμό.

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τα δικαιώματα των νοσηλευτών, για να μην μείνουν διακηρύξεις η εύφημη μνεία για νοσηλευτές - ήρωες αλλά να γίνουν πράξεις, με την περαιτέρω στελέχωση των νοσοκομείων.

Θα δώσουμε όσες μάχες χρειαστούν  για καλύτερες μέρες, για προστασία του κλάδου και για καλύτερη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης, ακόμη κι αν συχνά δεχόμαστε κριτική ότι η διοίκηση των νοσοκομείων δεν είναι δική μας δουλειά.

Είναι και παραμένει καθήκον και υποχρέωσή μας να στηρίξουμε τον κάθε νοσηλευτή και την κάθε νοσηλεύτρια και να διασφαλίσουμε ό,τι καλύτερο για προστασία της υγείας και ασφάλειάς τους.

Ευχόμαστε από καρδιάς ότι η νέα χρονιά θα μας βρει όλους υγιείς και δυνατούς στην έπαλξη του καθήκοντος.

Ευχές επίσης στις οικoγένειές σας για την υπομονή τους και πάντα ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.!»




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1055