ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.: «Ας μην αντιμετωπίζονται πλέον οι ψυχικά ασθενείς ως άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας»


Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ., μετά από πληροφόρηση που έλαβε από την Επαρχιακή της Επιτροπή Ψυχικής Υγείας, καταγγέλλει τον ΟΚΥπΥ για την αδράνεια που επιδεικνύει αναφορικά με  τη νοσηλεία των  ψυχικά ασθενών, θετικών στον COVID-19, χωρίς επικείμενη συμπτωματολογία.

«Έξι μήνες πριν το δεύτερο κύμα κορωνοϊού, ενόσω υπήρχε ακόμη χρόνος, ο ΟΚΥπΥ δεν φρόντισε να λάβει τα κατάλληλα μέτρα και να διαχειριστεί την κατάσταση» αναφέρει η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.

«Σύμφωνα με τα πρωτόκολλα, οι θετικοί σε COVID-19 ασθενείς μεταφέρονται αυτόματα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού ή Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου. Δυστυχώς, όμως, έχουμε βρεθεί αρκετές φορές αντιμέτωποι με καταστάσεις στις οποίες οι ασθενείς αντιμετωπίζονται όπως το μπαλάκι του πινκ πονκ, και δεν μεταφέρονται σε οποιοδήποτε νοσοκομείο όπως προνοούν τα πρωτόκολλα, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να παραμένουν εκτεθειμένοι σε μη κατάλληλους διαμορφωμένους χώρους» συνεχίζει η συντεχνία.

Η ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ. ζητά την άμεση και αποτελεσματική κινητοποίηση του ΟΚΥπΥ για τη δημιουργία κατάλληλου χώρου εντός του Νοσοκομείου Αθαλάσσας για τη νοσηλεία των ψυχικά ασθενών θετικών στον COVID 19 χωρίς επικείμενη συμπτωματολογία.

«Ας μην αντιμετωπίζονται πλέον οι ψυχικά ασθενείς ως άνθρωποι δεύτερης κατηγορίας» καταλήγει η συντεχνία.     

 
Comments (0)

Add a new comment:


Newsletter


255