ΠΑΣΥΔΥ: Το πρόβλημα της υποστελέχωσης έχει επιδεινωθεί και έχει φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα


Ο πρόεδρος του Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού προσωπικού-ΠΑΣΥΔΥ με δήλωσή του επιθυμεί να σχολιάσει τις διάφορες δηλώσεις που γίνονται όσον αφορά τον διάλογο που διεξάγεται για το πρόβλημα της υποστελέχωσης  στα δημόσια νοσηλευτήρια.

  • Οι νοσηλευτές, ως η πολυπληθέστερη και μία από τις βασικές ομάδες εργαζομένων στα δημόσια νοσηλευτήρια ,βασική τους έγνοια είναι το μέλλον κα η επιβίωση  των δημόσιων νοσηλευτηρίων.
  • Το πρόβλημα της υποστελέχωσης είναι ένα διαχρονικό πρόβλημα, όμως έχει επιδεινωθεί τον τελευταίο καιρό και έχει φτάσει σε επικίνδυνα επίπεδα. Είναι γι΄αυτό που αναδείχτηκε τις τελευταίες μέρες με τον πιο έντονο τρόπο.
  • Είναι επίσης γι΄αυτό που τέθηκε στην συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας  και είναι με οδηγίες του πρόεδρου που γίνεται η ανάλυση και μελέτη των αναγκών (Ο Πρόεδρος είχε ζητήσει αυτή η μελέτη να γίνει τάχιστα και να τεθεί προς έγκριση το συντομότερο δυνατόν.)
  • Ο διάλογος και η μελέτη των αναγκών, που διεξάγεται μεταξύ ΟΚΥπΥ και συντεχνιών,  αναμένεται να ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τρίτη και αναλόγως των ευρημάτων θα συναποφασίσουμε ,πόσες είναι οι ανάγκες για τα υφιστάμενα τμήματα ώστε άμεσα να προχωρήσει ο ΟΚΥπΥ σε προσλήψεις, πόσες είναι οι ανάγκες για νέα τμήματα και ο τρόπος σταδιακής στελέχωσης τους και παράλληλα και λειτουργίας τους. Για την ώρα δεν υπάρχει καμία επίσημή πρόταση προς εμάς από τον ΟΚΥπΥ ούτε έχουμε καταλήξει σε οποιονδήποτε συμπέρασμα.
  • Όσον αφορά δηλώσεις του Υπουργού Υγείας για το θέμα της στελέχωσης ότι δεν υπάρχει πρόβλημα και το πρόβλημα θα λυθεί με ανακατανομή του προσωπικού, μας εκπλήττει η πιο πάνω δήλωση γιατί στη συνάντηση στις 4/6/2020  παραδέχτηκε ότι υπάρχει πρόβλημα και εισηγήθηκε ότι ο μόνος τρόπος που υπάρχει να προσληφθεί προσωπικό είναι η πρόσληψη προσωπικού με αγορά υπηρεσιών. Θέση την οποία αποδεχτήκαμε με μεγάλη δυσκολία.

‘Όσον  δε αφορά την δήλωση για το έλλειμα στον προϋπολογισμό του ΟΚΥπΥ το 2021 θεωρώ ότι αν το θέμα του ελλείματος διασυνδέεται με την ανάγκη πρόσληψης προσωπικού είναι άδικό να προβάλλεται τώρα ενώ για ικανοποίηση αιτημάτων   άλλων επαγγελματιών υγείας  δεν προβλήθηκε τέτοιο θέμα.

Πρόδρομος Αργυρίδης

Πρόεδρος Κλάδου Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού-ΠΑΣΥΔΥ




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











671