ΠΑΣΥΔΥ: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρενέβη, για να συνεχιστεί η εργοδότηση των 3 συναδέλφων


Με ανακοίνωσή του ο Κλάδος Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού της ΠΑΣΥΔΥ αναφέρει:

«Έχουμε ενημερωθεί ότι μετά τη χθεσινή στάση εργασίας και την έκταση που έλαβε το θέμα των τριών νοσηλευτών στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου που κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά, ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρενέβη, ώστε να συνεχιστεί η εργοδότηση των τριών συναδέλφων.  Ο ένας εκ των τριών νοσηλευτών, θα εργοδοτηθεί άμεσα από τον ΟΚΥπΥ, λόγω του ότι εμπίπτει στον κατάλογο διορίσιμων με βάση και τη μοριοδότησή του, ενώ οι άλλοι δύο συνάδελφοι θα συνεχίσουν να εργάζονται με το καθεστώς της αγοράς υπηρεσιών, μέχρις ότου να συγκεντρώσουν τα απαιτούμενα μόρια για την εργοδότησή τους.

Θυμίζουμε ότι οι τρεις νοσηλευτές, οι οποίοι εργοδοτούνταν σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια, εργάζονται στο Νοσοκομείο Αναφοράς εδώ και 7 μήνες ανταποκρινόμενοι στο διάταγμα επιστράτευσης του Υπουργείου Υγείας για νοσηλευτικό προσωπικό κατά την πρώτη έξαρση της πανδημίας.  Λόγω της παράτασης της πανδημίας, οι εργοδότες τους προσέλαβαν αντικαταστάτες κι έτσι τον Δεκέμβριο που λήγει η επιστράτευση κινδύνευαν να μείνουν άνεργοι.

Ως ένδειξη συμπαράστασης στους συναδέλφους έγινε χθες αυθόρμητη στάση εργασίας στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου.  Ο Κλάδος Γενικού Νοσηλευτικού Προσωπικού ΠΑΣΥΔΥ ήταν παρών στη στάση εργασίας εκφράζοντας έμπρακτα τη στήριξή του στους τρεις νοσηλευτές.  O συν. Μάριος Πολυδώρου, του Κλάδου Νοσηλευτών της ΠΑΣΥΔΥ στο Νοσοκομείο Αμμοχώστου, σε χθεσινές του δηλώσεις κατά τη στάση εργασίας, εξέφρασε τις σκέψεις και την επιθυμία όλης της κοινωνίας: «O Κλάδος στηρίζει τον διορισμό των τριών συναδέλφων που εδώ και 7 μήνες μας βοηθούν στον θάλαμο Covid.  Η ευκαιρία που ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έψαχνε για να τιμήσει τους νοσηλευτές της πρώτης γραμμής είναι αυτή, να συγκεντρώσει τις τιμές όλων των νοσηλευτών και να διορίσει αυτούς τους τρεις νοσηλευτές για να έχουν δουλειά που την έχασαν λόγω της επίταξης».

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που εισακούοντας το κάλεσμά μας ανέλαβε προσωπικά την πρωτοβουλία, ώστε να αρθεί η κατάφωρη αδικία εναντίον των τριών συναδέλφων μας και απέδειξε με την κίνησή του ότι η πολιτεία αναγνωρίζει και εκτιμά το έργο των νοσηλευτών και όλων των επαγγελματιών υγείας που διαχρονικά προσφέρουν ποιοτική φροντίδα υγείας στους συμπολίτες μας και που υπερβάλλοντας εαυτόν τους τελευταίους επτά μήνες δίνουν τη δική τους, καθημερινή μάχη ενάντια στην πανδημία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε προσωπική επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θέσαμε υπόψη του και την αντίστοιχη περίπτωση συναδέλφου, που εργάζεται στο Μακάρειο Νοσοκομείο και μας δόθηκε η διαβεβαίωση ότι η συναδέλφισσα κατ’ αναλογία με τους άλλους δύο νοσηλευτές του Νοσ. Αμμοχώστου, θα συνεχίσει να εργάζεται με αγορά υπηρεσιών, μέχρις ότου με βάση τα μόρια που θα συγκεντρώσει, να μπορεί να εργοδοτηθεί από τον ΟΚΥπΥ».




Comments (0)


This thread has been closed from taking new comments.



Newsletter











1208